Izaslanstvo Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, predvođeno njegovim predsjednikom (i saborskim zastupnikom) Žarkom Tušekom, u Velikom je Trgovišću, na blagdan Svih svetih, položilo vijenac i zapalilo svijeće ispred rodne kuće prvoga hrvatskog predsjednika - utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

Najveći sin Hrvatskog zagorja i Lijepe Naše

- Kao i svake godine od njegove smrti, na blagdan Svih svetih mi se kao članovi stranke koju je on utemeljio okupljamo ovdje, kod njegove rodne kuće, na njegovoj rodnoj grudi. Nema nikakve dvojbe da je dr. Tuđman najveći sin našega Hrvatskog zagorja, a gledajući kontekst njegove političke vizije i ostvarenih djela i najveći državnik u svekolikoj hrvatskoj povijesti - istaknuo je Tušek u svom govoru.

Danas, kada se nakon 27 godina hrvatska država suočava s kompleksnim izazovima na međunarodnom i unutarnjem političkom planu, iz dana u dan jača svijest o mudrosti i snazi poteza koje je dr. Tuđman vukao u to doba koje je bilo još teže nego što je to sadašnje vrijeme - nastavio je Tušek:

Nemamo pravo odustati!

- Kao što ni on nije odustajao tada, tako ni mi nemamo pravo odustati danas. Njegovo vizionarsko djelo i žrtva hrvatskih branitelja zaslužuju da Hrvatska bude zemlja dostojanstvenog života i prosperiteta za sve koji žele raditi i stvarati, da bude gospodarski jaka država, socijalno pravedna, tolerantna prema svima koji drugačije promišljaju, a žele dobro Domovini. Na toj poziciji čvrsto stoje i HDZ i Vlada RH, na čelu s našim predsjednikom Andrejom Plenkovićem. Siguran sam u uspjeh!

Zajedništvo kakvo je Tuđman stvorio

Potrebno nam je zajedništvo kakvo je dr. Tuđman stvorio, odmak od jeftinog populizma, jačanje naših institucija, predani rad i ljubav prema Domovini kakvu je dr. Tuđman živio - zaključio je prvi čovjek naše stranke u Hrvatskom zagorju (i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a) Žarko Tušek:

- Sjećajući se dr. Tuđmana danas, zapravo se hranimo i osnažujemo u borbi za hrvatsku budućnost! Neka mu je laka hrvatska gruda!

Nakon polaganja vijenca, Tušek se upisao u Knjigu dojmova u Tuđmanovoj rodnoj kući.

Photo: Zagorje International