U maloj Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ sinoć je svečano obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ-a Grada Zagreba. Uz brojno članstvo, na obljetnici su sudjelovali naši najviši stranački dužnosnici, ministri, saborski zastupnici…

Okupljenima su se, među ostalima, obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i zagrebačke gradske skupštine Andrija Mikulić.

Donosimo ključne poruke, a njihova obraćanja možete pogledati u cijelosti:

PLENKOVIĆ: Pokretanje istinskih promjena za budućnost Hrvatske!

Godina pred nama prva je u ovom desetljeću u kojoj nemamo ni izbora ni referenduma i koju, kao stranka na vlasti, moramo iskoristiti za pokretanje istinskih promjena u svim sektorima koji su važni za budućnost zemlje.

Temeljna zadaća u 2018.

Iduća se godina mora iskoristiti za bržu provedbu reformi kako bismo uhvatili korak sa zemljama koje su Hrvatskoj slične, a koje su brže rasle, brže se oporavljale i brže provodile reforme.

Kako bismo dugoročno omogućili hrvatskim ljudima standard života naših susjeda, članica EU, moramo biti brži nego do sada - i to u reformskim procesima. To je temeljna zadaća HDZ-a u 2018. godini.

Financijska konsolidacija stranke

Stranka je sada u razdoblju kvalitetne konsolidacije te u idućoj godini više neće imati nikakvih financijskih dugova. Stoga imamo prostora da, racionalnim poslovanjem, pripremimo stranku za velike izazove kada za to dođe vrijeme.

JANDROKOVIĆ: Nema stranke koja bi mogla zamijeniti HDZ!

Zbog sadašnjih i budućih izazova, HDZ je dužan u zemlji čuvati političku stabilnost. Nema druge političke snage koja to u Hrvatskoj može učiniti. Na političkoj sceni imamo potpuno razbijeni SDP predvođen zbunjenim predsjednikom Bernardićem koji ne zna uopće što činiti, imamo Most predvođen srditim Božom Petrovom kojem stalno nešto nije po volji, a u stvari ni sam ne zna što hoće, HSS koji gubi svoj svjetonazorski temelj i odlazi prema lijevo te Živi zid i druge antisistemske stranke. Danas u Hrvatskoj nema političke opcije koja bi mogla zamijeniti HDZ. Sve ostalo, kada bi se sada dogodilo nešto nepredviđeno, bio bi politički kaos. Tu je, zbog zahtjevnosti situacije, naša odgovornost jednaka onoj koju smo imali u 90-tim godinama.

MIKULIĆ: Vratiti Zagreb u HDZ-ove plave boje

HDZ u Zagrebu, drugi put u dvije godine, ima predsjednika Gradske skupštine, dio je pozicije i daje mnoge amandmane i prijedloge za bolji život građana. U idućoj godini dat ćemo amandmane u vrijednosti od 98 milijuna kuna. Ali već sada moramo razmišljati o idućim lokalnim izborima 2021. godine. Zagreb moramo vratiti u HDZ-ove plave boje jer to našem gradu nakon toliko godina i dugujemo.

Photo: Toni Bitunjac