Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković danas je, nakon Gospića, posjetio Zadar, gdje je održao radni sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a Zadarske županije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-gospica-jasna-podrska-interpretativna-izjava-svima-daje-sigurnost-i-jamstvo

Razvoj Zadra i županije

U izjavi za medije nakon sastanka, zahvalio je predsjedniku županijske organizacije Božidaru Kalmeti na pozivu.

- Zadovoljstvo mi je bilo družiti se s kolegicama i kolegama. Razmotrili smo sva aktualna politička pitanja, relevantna kako na nacionalnoj razini - poput nabave borbenih zrakoplova - tako i za Zadarsku županiju. Potvrdili smo izvrsnu suradnju Vlade sa županijom te gradovima i općinama na ovom prostoru, na kojem je HDZ u kontinuitetu najjača politička snaga od osamostaljenja. Podržali smo daljnji razvoj grada, infrastrukturne i turističke projekte - sve što može pridonijeti kvalitetnijem životu.

Zadarska županija ZA!

Argumentirano se raspravljalo, naravno, i o Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Nastavak procesa ratifikacije, uz interpretativnu izjavu kojom su otklonjene i posljednje dvojbe, jednoglasno je podržao Županijski odbor. Šesnaesta je to županijska organizacija naše stranke koja je dala punu podršku našoj Vladi i predsjedniku Plenkoviću.

- Zadarska županija, što se tiče HDZ-a, snažno podupire ratifikaciju! - kratko je komentirao predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

Konsolidacija stranke & novi Statut

Osvrnuo se i na unutarnji preustroj HDZ-a i novi Statut:

- Od kada sam na čelu HDZ-a, u cijelosti smo riješili sve financijske obveze. Izrađujemo novi, moderni Statut. Doći će i do određenog preustroja središnjice HDZ-a. A kako ćemo točno kadrovski popuniti mjesta, o tome ćemo govoriti kasnije. Ali, ono što je važno, jest snažna konsolidacija najveće i najutjecajnije hrvatske stranke.