Naša stranka uvjerljivo pobjeđuje na izborima za članove Europskom parlamentu, i dalje imamo dvoznamenkastu prednost u odnosu na najbližu „konkurenciju“! - donosi to CRO Demoskop za travanj, redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija hrvatskih građana koje za RTL Danas provodi agencija Promocija plus.

Kako sada stvari stoje, listu HDZ-a na EU izborima 26. svibnja namjerava zaokružiti 26.9 posto birača,  a onu SDP-ovu - 16.5 posto. Dakle, vodimo za više od 10 postotnih bodova.

Pernar & Bunjac u slobodnom padu

Infantilna družina „doktora Pernara“ i agresivnog prostaka Branimira Bunjca nastavlja sa „slobodnim padom“: danas bi je podržalo samo 8.3 posto građana (1.2 manje nego u ožujku). Amsterdamska koalicija na istom je rejtingu kao prošli mjesec - na 8.2 posto.

Most oko izbornog praga

Most se još uvijek mota oko izbornog praga - 6.0 posto. Svi ostali i lijevi i (kvazi)desni - START Dalije Orešković, NHR-HSP, „Hrvatski suverenisti“, Možemo! & Pametno - ispod su praga.

Pretočeno u mjesta u Europskom parlamentu: HDZ osvaja 5 sigurnih mandata, a borimo se za šesti! SDP dobiva 3, a po 1 Živi zid, Amsterdamska koalicija i, granično, Most.