Nakon siječanjskog Crobarometra, mjesečnog istraživanja koje za Novu TV provodi agencija Ipsos, i CRO Demoskop (RTL & Promocija plus) početkom veljače pokazao je novi odnos snaga na hrvatskoj političkoj sceni - HDZ je jači od SDP-a i Živog zida skupa!

HDZ - SDP & ŽZ = 28,4 : 26,7 !!!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/crobarometar-jaci-smo-nego-sdp-i-zivi-zid-skupa-rastu-optimizam-i-podrska-nasoj

Suverena prednost

Naša stranka s rejtingom od 28.4 posto, naime, i dalje je u premoćnoj, suverenoj prednosti nad konkurencijom. Daleko, daleko iza nas je SDP, koji je sa samo 15.8 posto - citirajmo RTL - dosegnuo novo dno. Dakle, „šišamo“ družinu Bernardića & Marasa za 12.6 postotnih bodova!

Dosad najveći pad Živog zida

I dok se SDP može nekako i tješiti da tone postupno, pomalo, iz mjeseca u mjesec (u godinu dana ipak izgubivši više od 5 posto), u Živom zidu alarm zvoni na najjače. U odnosu na siječanj, u mjesec dana, rasuli su gotovo 3 postotna boda potpore! Pali su s 13.7 na 10.9 posto!

Ovaj međumjesečni pad ujedno je najveći pad na ljestvici, ali još važnije i najveći pad podrške Živom zidu od kada se pojavio na političkoj sceni - opet citirajmo RTL.

Laži, djetinjarije, mržnja & vitamina C

Tko im kriv kad stalno miksaju infantilne laži, mržnju prema svima koji im se ne dive i „suverenizam“ s vitaminom C! Nadajmo se da ipak neće poslušati „doktora Pernara“ i depresiju liječiti šetnjom po šumi.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/s-eu-om-smo-u-proracunskom-plusu-od-101-milijardi-kuna

Time je HDZ sa siječnja na veljaču - vrijedi zabilježiti - nad „Triom Fantasticus“ Sinčić, Pernar & Bunjac povećao prednost s 15.4 na 17.5 postotnih bodova!

Most oko izbornog praga

Most, koji odavno ispao iz „velike četvorke“, uobičajeno se vrti oko izbornog praga - sada je na 6,5 posto potpore.

Ostali ispod praga

Slijede START, nova stranka Dalije Orešković, s 4.6 posto, GLAS (3.8), Neovisni za Hrvatsku (3.3), HSS (3.2) i Bandić Milan 365 (2.0).

Kompletne rezultate istraživanja Cro Demoskop možete pročitati na donjem linku:

https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/3334891/ekskluzivno-istrazivanje-cro-demoskop-vodece-stranke-biljeze-pad-start-nagrizao-zivi-zid-a-sabor-nikad-nize/