Ministar financija Zdravko Marić komentirao je nove procjene Europske komisije (tzv. zimske ekonomske prognoze) o znatno podignutom rastu hrvatskog BDP-a - s 2,5 na čak 3,1 posto za 2017. godinu!

- Sigurno su to dobre vijesti. Apostrofirao bih dvije pozitivne stvari. Prva, procjene EK u skladu su s projekcijama koje smo kao Vlada najavili, što govori o njihovoj vjerodostojnosti. Uz Mađarsku, EK je upravo za Hrvatsku napravila najveću korekciju nabolje u odnosu na prethodne procjene. No tu se ne želimo i nećemo zaustaviti - težimo još višim stopama rasta gospodarstva! Napomenuo bih i da je u najnovijoj procjeni na više mjesta pozitivno apostrofirana naša porezna reforma - koja je, dakle, prepoznata kao element na strani investicija.

Dodajmo da su prema procjenama EK i ostali trendovi u Hrvatskoj pozitivni, poglavito u smanjivanju deficita i udjela javnog duga u BDP-u.

http://hr.n1info.com/a179340/Vijesti/Maric-o-procjenama-rasta-BDP-a-To-dobre-vijesti.html

Dalić: Prepoznavanje pozitivnih trendova & Vladinih mjera

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić istaknula je da najnovije, pozitivne prognoze EK vidi kao prepoznavanje pozitivnih postojećih trendova u hrvatskom gospodarstvu, kao i brojnih mjera koje je Vlada već donijela radi jačanja gospodarskog rasta.

https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/dalic-prognoze-ek-prepoznale-pozitivne-trendove-u-hrvatskom-gospodarstvu/