(VIDEO) Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković istaknuo je da radovi na Pelješkom mostu i pristupnim cestama teku prema planu.

Sve ćemo izgraditi prema planu i programu jer to tako i hoćemo i moramo! - rekao je Butković, podsjetivši da je Europska unija Hrvatskoj odobrila nepovratno financiranje 85 posto troškova cijelog projekta Pelješkog mosta, koji će se realizirati u četiri faze:

Prema planu i programu

- A radovi u prvoj fazi, tj. na gradnji samog mosta, već su započeli. Probni pilot dug 74 metra zabijen je u podmorje. Cjelokupni projekt povezivanja juga Hrvatske realizirat će se u zadanom roku - do kraja 2021. godine.

Poručio je da će izvođači radova na pristupnim cestama biti na vrijeme odabrani: „Ništa se ne bojte!“.

Projekt vrijedan 2,08 milijardi kuna

Ugovor za izgradnju mosta kopno - Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a), potpisan je 23. travnja između predstavnika Hrvatskih cesta (HC) i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation.

Izgradnja samog mosta prva je od ukupno četiri faze projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom. Ostale faze odnose se na izgradnju pristupnih cesta, pri čemu treću i četvrtu čini izgradnja stonske obilaznice, koja uključuje i izgradnju mosta Ston.