(VIDEO) Izbornom saboru Mladeži HDZ-a obratio se, između ostalih, i glavni tajnik naše stranke i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Govor možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

Buntovni, ali ne i destruktivni!

Živimo u svijetu koji se brzo mijenja, punom novih izazova koji su povezani sa sigurnošću, suvremenim tehnologijama, promjenom mentaliteta i načinom razmišljanja. To moramo uvažavati i u našem političkom radu. Zato vi mladi ne trebate biti kopija nas u vodstvu stranke. Budite izvorni, originalni, ponudite nešto što odgovara vremenu i izazovima koji su pred vama! Budite buntovni, ali ne i destruktivni! Jasno i glasno tražite ono što smatrate da je ispravno, ono što smatrate da vam pripada, ali pritom ne rušite ono što je stečeno, ono što uspješno funkcionira. Neka ta buntovnost bude korisna za društvo! Budite kritični, ali argumentirani, kreativni i inovativni!

Moderni tradicionalisti

Budite moderni, ali čuvajte vrijednosti na kojima počiva naša domovina i naša stranka. Može se biti moderan poštujući i tradiciju, i obitelj, i vjeru, i domovinu, i nasljeđe dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja. Nemojte nasjedati na tvrdnje da oni koji su konzervativni više nisu u modi! Odgovornost je kako na nama, tako i na vama da čuvate Hrvatsku, da brinemo o njenim interesima, ali da brinemo i o Hrvatima koji žive diljem svijeta, posebno u Bosni i Hercegovini.

Zahvale bivšem vodstvu Mladeži

Hvala onima koji su do sada vodili Mladež Hrvatske demokratske zajednice, zahvaljujem se Josipu Bilaveru i čestitam njemu i svima ostalima na svemu što su napravili tijekom svog mandata, na suradnji koju smo ostvarili. Novom vodstvu želim puno uspjeha, želim da jasno profiliraju svoje politike, da jasno izraze svoje želje i stavove. Neka jasno govore o problemima i budu hrabri i mudri!