Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković gostovao je u Dnevniku Nove TV nakon beskonačno duge saborske rasprave o SDP-ovoj inicijativi o izglasavanju nepovjerenja Vladi RH.

Insinuacije, uvrede i tračeve

- Ovakva rasprava, isprazna i bez sadržaja, doista je besmislena. Nismo čuli nikakve argumente, već samo insinuacije, uvrede i tračeve. SDP se poslužio instrumentom koji, doduše,postoji u Poslovniku, no to je bio njihov veliki politički poraz - istaknuo je Jandroković.

SDP kopira Živi zid i Most

Na pitanje hoće li sličnih SDP-ovih inicijativa biti i ubuduće, odgovorio je da je čuo da je Bernardić slab u vlastitoj stranci:

- Stoga na ovaj agresivni način pokušava konsolidirati i homogenizirati vlastite redove. Imam osjećaj da se SDP-ovi zastupnici populističkom retorikom žele približiti Mostu i Živom zidu.

Zašto to govori baš ovog tjedna?

Jandroković je komentirao i (nove) kritike predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

- Očito je kritična. S takvim se njezinim stavovima ne slažem. A zašto ona govori na taj način i zašto to govori baš ovaj tjedan kad je SDP zatražio opoziv Vlade, to pitanje ćete njoj morati postaviti.

Moramo sjesti i razgovarati

Na kraju, kada je riječ o predsjedničkoj kandidaturi, glavni tajnik HDZ-a poručio je kako bi Grabar-Kitarović prvo trebala sama reći želi li biti kandidat HDZ-a:

- Ako to želi, onda moramo sjesti i razgovarati. Ovako komunicirati preko medija nikome ne koristi.