Europske procjene o još većem rastu hrvatskog BDP-a, Pelješki most, izmjena Zakona o gradnji, rekordni skok industrijske proizvodnje…

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/rekordni-skok-industrijske-proizvodnje-i-eu-procjene-o-jos-vecem-rastu-bdp-potvrda

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-najesen-pocinje-gradnja-peljeskog-mosta-teritorijalno-cemo-povezati-drzavu

Važan signal mladima i nastavnicama

Na jučerašnjoj sjednici Vlade RH bila je još jedna dobra vijest, vijest koja zaslužuje zasebni članak na našem webu - odluka da se iz proračunskih zaliha osigura iznos od 431.520 kuna (62.500 USD), kojim će se namiriti PDV za nabavku BBC micro:BIT-ova kupljenih novcem hrvatskih građana putem donacija, odnosno crowdfundinga, koji su u sklopu projekta „STEM revolucija u školama“ pokrenuli poduzetnik Nenad Bakić i Croatian Makers - Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

- Drago mi je da možemo dati važan signal mladima i nastavnicama te potporu stjecanju ključnih vještina u STEM području, kao i razvoju odgoja i obrazovanja u cijelosti. Zato ćemo i prionuti aktivnostima usmjerenima na provedbu pripadne strategije - istaknuo je predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Unapređenje učenja i poučavanja

Ministar znanosti i obrazovanja (i član Središnjeg odbora HDZ-a) prof. dr. sc. Pavo Barišić naglasio je da ovom odlukom Vlada pokazuje da prepoznaje važnost unapređenja učenja i poučavanja te primjene inovativnih tehnologija u nastavnom procesu:

- To je primjer dobre suradnje privatnog i državnog sektora u ostvarenju ideje koja učenicima daje nove mogućnosti učenja. Ministarstvo znanosti i obrazovanja iznimno cijeni i podupire rad Instituta za razvoj i inovativnost mladih, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatskog robotičkog saveza, Hrvatske akademske istraživačke mreže, kao i rad niza entuzijastičnih pojedinaca u javnom prostoru i u školskim ustanovama. Svi oni svojim zalaganjem i inovativnošću daju dodanu vrijednost razvoju djece i učenika. Ministarstvo nastoji biti trajna potpora hvalevrijednim projektima ovih dionika koji u središte stavljaju učenika.