Buduća predsjednica RH nesumnjivo je i iz večerašnjeg sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HTV-u izišla kao pobjednica! Treća je to debata u nizu s istim zaključkom - Kolinda Grabar-Kitarović pomela je Milanovićeva kandidata Josipovića. 

Odlučnim i argumentiranim odgovorima napravila je novi veliki korak prema pobjedi 28. prosinca! Prenosimo glavne naglaske iz odgovora i replika buduće predsjednice:

Stvarni život, a ne ustavne magle!

Moj program je temeljen na stvarnom životu u RH, stvoren je iz razgovora s tisućama građana diljem Lijepe Naše koje muče egzistencijalni problemi i koji žele bolju Hrvatsku!

Tko ne radi - taj ne griješi!

Lako je ne griješiti kada se ništa ne radi. Dosadašnji predsjednik Josipović i nije mogao imati većih grešaka jer u biti nije ništa činio: nije kritizirao SDP-ovu vladu, nije pozivao Milanovića na odgovornost, nije mu postavljao pitanja o teškoj gospodarsko-socijalnoj situaciji u zemlji...

To je pravi put - u propast!

Prije dvije godine sam izjavila da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, a danas to potvrđuje 90 posto građana. Kao predsjednica RH pokušat ću surađivati s premijerom Milanovićem - zatražiti ću ga da predoči rješenje za izlazak iz krize! Ako ne bude imao rješenje - zatražit ću pak prijevremene izbore!

Ustavne promjene neće otvoriti nijedno radno mjesto!

Hrvatska je u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, a ustavne joj promjene neće pomoći - neće niti nahraniti ljude, niti otvoriti radna mjesta. Za zaokret su potrebni liderstvo i odlučnost, otvaranje pitanja, pozivanje i prozivanje Vlade na odgovornost, iznošenje inicijativa - aktivan pristup!

Sramota zvana Lex Perković!

Lex Perković je prouzročio sukob s Njemačkom. Sramota je da nam druge zemlje rješavaju ovakve slučajeve komunističkih zločina, trebalo ih je procesuirati u Hrvatskoj! 

Tko ne voli Josipovića - bit će uhapšen!

Privođenje mladih u Splitu zbog lijepljenja plakata protiv Josipovića nešto je nečuveno. To je u biti povratak verbalnog delikta. Kao političari moramo biti spremni na tuđa i različita mišljenja - i bilo tko ih ima pravo izraziti.

Ovo je Hrvatska, a ne region!

Hrvatska treba biti predvodnik u regiji, ali s politikom čistih računa. Ovo je Hrvatska, a ne region! Susjedima moramo pomagati na putu u NATO i EU, ali i inzistirati na rješavanju svih otvorenih pitanja - statusa Hrvata u biH i Srbiji, granice, nestalih... 

Nevjerojatna lakoća promjene mišljenja!

Moram podsjetiti da je predsjednik Josipović putovao u SAD kako bi lobirao za bušenje nafte u Jadranu, a onda je u predizborno vrijeme promijenio mišljenje radi potpore ORaH-a.

Mislim da je kardinal Bozanić sintagmom "ideolozi razvaline" ciljao na aktualnu vladu, koja je nesposobna i besćutna na probleme građana.

ZAVRŠNA RIJEČ: Predsjednica ZA bolju Hrvatsku!

Pozivam sve građane da iziđu 28. prosinca na izbore jer tog dana biramo smjer u kojem će krenuti Hrvatska! Ako danas živite bolje nego prije pet godina, onda birajte status quo. Ali ako želite promjene i bolji život, gospodarski rast i razvoj, socijalnu stabilnost, snažnu nacionalnu i definiranu vanjsku politiku te socijalno osjetljivu Hrvatsku koja brine o svakom građaninu, onda darujte povjerenje meni! Imam viziju, hrabrost, stav - sve karakteristike da povedem Hrvatsku u bolju budućnost!