Gradska organizacija
Zagreb
Početna
8. 9. 2022.

Vladin paket zaštitnih mjera, "težak" 21 milijardu kuna – sveobuhvatan, pravedan i snažan

Premijer Andrej Plenković: Osim o socijalno ranjivim skupinama, vodimo brigu i o svim kućanstvima, o gospodarstvu te javnom i neprofitnom sektoru. Ovaj paket ne ostavlja nikog po strani. Osigurali smo novac, zaštitili građane, pomogli poduzetnicima, bolnicama, školama, vrtićima, domovima… Mjere će omogućiti mirnu, predvidljivu jesen i zimu. Ujedno ubrzavamo tranziciju na obnovljive izvore energije, a radi pravedne raspodjele tereta krize do kraja godine Vlada će usvojiti zakon po kojem će se dodatno oporezovati poduzeća čiji je profit znatno porastao u doba krize.

7. 9. 2022.

Slušajući oporbu i čitajući neke medije, ispada da u Ini uopće nema Mađara

Ministar Davor Filipović: Za razliku od oporbe, tražimo smjenu cijele Uprave Ine i promjenu lošeg modela upravljanja u toj kompaniji u kojoj je najveći dioničar - MOL. Prema "tezama" oporbe, ni za što nisu odgovorni oni koji vode glavnu riječ u Ini. A to je mađarska strana! Što se tiče napisa u Nacionalu, sve je - laž! Čista laž! Sa Škugorom nikad nisam telefonski razgovarao, uopće nemam njegov broj. Dobro je poznato tko je bio predsjednik Nadzornog odbora Ine kada je potpisan inkriminirani ugovor o plinskom poslovanju…

16. 8. 2022.

Hrvatska je jedna od rijetkih destinacija koja je već dosegla turističke rezultate iz rekordne 2019. godine

Ministrica Nikolina Brnjac: Od početka 2022. Hrvatsku je posjetilo više od 12 milijuna turista koji su ostvarili oko 70 milijuna noćenja, a još uvijek smo u jeku ljetne sezone u kojoj kod nas boravi više od milijun turista dnevno. Već u rujnu očekujemo da ćemo nadmašiti 28 milijardi kuna, kolika je bila vrijednost fiskaliziranih računa u čitavoj 2019. godini! No naglasila bih da smo zadovoljni cijelom godinom: u 1. kvartalu 2022. - kada je riječ o tom razdoblju - imali smo najveće prihode od stranih turista u povijesti. To je turizam kakav želimo, cjelogodišnji i održiv.

12. 8. 2022.

Unatoč brojnim izazovima današnjice, mlade generacije i dalje su u središtu politika Vlade RH i HDZ-a

Čestitamo Međunarodni dan mladih! "U zadnjih šest godina mladi imaju svoje zasluženo mjesto u svakom segmentu hrvatskog društva, a s našom Vladom njeguju iskreno partnerstvo. Mladi do 25 godina, primjerice, dobivaju povrat cijelog iznosa poreza i prireza na dohodak, dok oni od 26 do 30 dobivaju pola uplaćenog iznosa. Povratom poreza obuhvaćeno je oko 150.000 mladih!" - poručuju iz Mladeži HDZ-a.

 

A A A