Gradska organizacija
Zagreb
Početna
7. 9. 2023.

Novca u Zagrebu – ima! Više nego ikad. Sve ostalo su Tomaševićevi pokušaji obmane

Skrećući pažnju sa svojih očajnih rezultata, Možemo! želi sakriti dvije činjenice kao zmija noge: 1. Uslijed fiskalne decentralizacije godišnji su prihodi Grada Zagreba porasli za 39%, s 597 na 836 milijuna €! 2. Država izdvaja 15 milijuna € mjesečno samo za subvencioniranje struje za Zagrepčane, gradske tvrtke i upravu. Druge mjere da i ne navodimo.

25. 8. 2023.

Zagreb je zarastao u travi, dok Tomašević i Možemo! iz dana u dan potvrđuju svoju nesposobnost

Upravljati velikim sustavom nešto je sasvim drugo od aktivističkog lupanja loncima i valjanja po cesti. Mladež HDZ-a pokrenula je akciju snimanja i "označavanja" zapuštenih gradskih površina, kojoj su se pridružili utemeljitelji naše stranke i organizacije HDZ-a po zagrebačkim četvrtima.

24. 5. 2023.

Podižemo životni standard, čuvamo gospodarski rast i učvršćujemo fiskalnu autonomiju lokalnih jedinica

Premijer Andrej Plenković i ministar financija Marko Primorac predstavili su poreznu reformu, u sklopu koje će se mijenjati 9 zakona: Zakon o porezu na dohodak, Zakon o lokalnim porezima, Zakon o financiranju lokalne i regionalne (područne) samouprave, Zakon o doprinosima, Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Zakon o porezu na dobit, Zakon o PDV-u, Zakon o poreznom savjetništvu i Zakon o administrativnoj suradnji u području poreza.

17. 4. 2023.

Proslavljena 33. obljetnica osam organizacija gradskih četvrti ZG HDZ-a

Na svečanoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba u maloj dvorani Vatroslav Lisinski proslavljena je 17. travnja 33. obljetnica osnutka osam organizacija gradskih četvrti ZG HDZ-a. Voditeljica svečanosti pozdravila je sve uzvanike i članove HDZ-a u ime domaćina, predsjednika ZG HDZ-a Mislava Hermana te predsjednika osam organizacija gradskih četvrti HDZ-a Grada Zagreba: Ivana Matijevića iz Črnomerca, Mateja Bagarića iz Donjeg grada, Luke Bogdana iz Gornjeg grada-Medvešćaka, Stanka Gačića iz Maksimira, Mate Ačkara iz Peščenice-Žitnjak, Pere Semrena iz Podsljemena, Aljoše Bosnara iz Podsuseda-Vrapče i Tomislava Dulibića iz Stenjevca.

 

A A A