Gradska organizacija
Zagreb
Vijesti
7. 9. 2022.

Slušajući oporbu i čitajući neke medije, ispada da u Ini uopće nema Mađara

Ministar Davor Filipović: Za razliku od oporbe, tražimo smjenu cijele Uprave Ine i promjenu lošeg modela upravljanja u toj kompaniji u kojoj je najveći dioničar - MOL. Prema "tezama" oporbe, koja bi slučaj htjela pripisati HDZ-u i Vladi RH, ni za što nisu odgovorni oni koji vode glavnu riječ u Ini, koji drže sve ključne upravljačke poluge. A to je mađarska strana! * Što se tiče napisa u Nacionalu, sve je - laž! Čista laž! Sa Škugorom nikad nisam telefonski razgovarao, uopće nemam njegov broj. Dobro je poznato tko je bio predsjednik Nadzornog odbora Ine kada je potpisan inkriminirani ugovor o plinskom poslovanju…

Ministar gospodarstva i održivog razvoja sveučilišni profesor Davor Filipović na konferenciji za medije u Banskim dvorima reagirao je na prozirna podmetanja tjednika Nacional, ali i efektno razotkrio PR model po kojem čitava udružena oporba i mnogi mediji "komuniciraju" Aferu INA.

Vrijedi, u najkraćem, ponoviti: Ispada da u Ini uopće nema Mađara!

Donosimo najvažnije naglaske iz Filipovićeva istupa:

Klevete, podmetanja, laži

Tvrdnje u Nacionalu od tobože "visokog pravosudna izvora"? Sve je - laž! Čista laž! S Damirom Škugorom nikad nisam telefonski razgovarao. Nikad! Nikad nisam ni razmijenio poruku s njim, uopće nemam njegov broj. Pa nisam ni mogao "tajnim mjerama biti uhvaćen u razgovorima sa Škugorom". Koliko vidim iz pisanja drugih medija, i sami je DORH demantirao Nacional.

Notorna je laž i tvrdnja da sam "lobirao da Škugor dođe na čelo HEP-a". Mandat sadašnjem vodstvu HEP-a produžen je upravo na moj prijedlog.

Vanđelić - najpoznatiji general poslije bitke

Iznimno je nekorektno da me se pokušava 'uokviriti' u tu koruptivnu aferu s kojom nemam nikakve veze, posebice jer sam u Nadzorni odbor Ine imenovan dva mjeseca nakon što je sporni ugovor potpisan, a na tom sam mjestu bio samo četiri mjeseca.

Poznato je svima tko je, i to s puno većom i odgovornošću i naknadom od članova, bio predsjednik Nadzornog odbora Ine u inkriminiranom razdoblju… Bio je predsjednik NO-a i toga 19. listopada 2021. godine, kada je između tvrtke OMS i Ine potpisan prijeporni ugovor o plinskom poslovanju

Ovako više ne može!

Slušajući oporbu i čitajući pojedine medije, ispada da ni za što nisu odgovorni oni koji vode glavnu riječ u Ini, a to su Mađari. Za razliku od oporbe, Vlada RH traži promjenu lošeg modela upravljanja i smjenu cijele Uprave Ine, kompanije u kojoj je najveći dioničar MOL.

Nije normalno da četvrta razina odlučivanja u Ini može donositi, navodno bez ičijeg nadzora, odluke o 20 milijuna eura, koje onda izrode ovakav korporativni skandal. Ovako više ne može! Zatražio sam i izvanrednu reviziju plinskog poslovanja Ine za 2020., 2021. i 2022. godinu.

A A A