Vijesti
31. 10. 2019.

30. rođendan HDZ-a Sisak: Nikada više kandidat ljevice neće na Pantovčak! Grad hrvatskih pobjeda vraćamo plavoj boji!

Nakon već dva trijumfa protiv Kristine Ikić Baniček, na mjesnim i EU izborima, i na predsjedničkima ćemo pokazati snagu sisačkog HDZ-a! Približava se kraju vladavina socijalno neosjetljive i isključive SDP-ove gradonačelnice! - jednodušna je poruka s veličanstvene proslave.

U prepunoj dvorani restorana Cocktail II u Sisku, pred petstotinjak članova, simpatizera i gostiju, obilježena je velika, 30. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Sisku.

U fokusu veličanstvene proslave bili su utemeljitelji HDZ-a, koji su toga povijesnoga 28. listopada 1989. godine, u tim olovnim vremenima komunističkog jednoumlja, riskirajući vlastite živote, u kući obitelji Brajković osnovali sisački ogranak naše stranke, stožerne stranke hrvatskog naroda. Ujedno su ti hrabri ljudi, kojima dugujemo trajnu zahvalnost, bili osnivači i prve dragovoljačke postrojbe u Hrvatskoj, 57. SAMB-a (Samostalnog bataljuna), čiji su pripadnici - predvođeni zapovjednikom Marijanom Celjakom - oslobodili prvu vojarnu u Domovinskom ratu, ovdje u Sisku, u Gradu hrvatskih pobjeda.

Uspjeli smo, stvorili smo i obranili državu!

Kako i reče Ivan Bobetko, jedan od 27 utemeljitelja sisačkog HDZ-a: U to su vrijeme vladale hrvatska šutnja i velikosrpska prijetnja, pa je trebalo okupiti hrabre muževe kako bi se odgovorilo na sve izazove koji su bili pred nama. U tome smo potpuno uspjeli, stvorili smo i obranili državu!

Domaćin, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Siska mag. iur. Ivan Celjak, sin hrvatskog heroja Marijana, u svom je govoru, zahvalivši se našim utemeljiteljima, naglasio da su imali viziju samostalne i neovisne Hrvatske - koju su odvažno proveli u djelo:

- Mi, pripadnici mlađe generacije, preuzeli smo to nasljeđe te čvrsto i odlučno koračamo u nove pobjede!

Brana povratku ljevice na Pantovčak

Upozorio je da su Stipe Mesić i Ivo Josipović pobjeđivali na predsjedničkim izborima samo zato jer je naše biračko tijelo bilo podijeljeno:

- Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, potvrđuju sve ankete, najčvršća je i jedina brana povratku ljevice na Pantovčak! Za razliku od Milanovića, koji nas je zbog Lexa Perković želio posvađati s civiliziranim svijetom i vratiti na Balkan, naša je kandidatkinja - zajedno s predsjednikom Andrejem Plenkovićem - pozicionirala Hrvatsku kao važan faktor u kreiranju europske politike. Međunarodni utjecaj RH nikada nije bio snažniji!

Predsjednica premoćno vodi u 1. krugu, a u 2. trijumfira nad Milanovićem za golemih 13.4%!

Dvije pobjede protiv Ikić Baniček

Često čujemo notornu gradonačelnicu, SDP-ovu Kristinu Ikić Baniček, kako govori da država „ne ulaže dovoljno u Sisak“ - nastavio je Celjak te naveo pozamašni katalog razvojno-socijalnih projekata koji su zahvaljujući našoj Vladi i Sisačko-moslavačkoj županiji, u kojoj je HDZ preuzeo odgovornost, realizirani ili su u postupku realizacije u Gradu svetog Kvirina:

- Naši projekti su konkretni, vidljivi i „opipljivi“! Suprotstavimo činjenice SDP-ovom neradu i njihovim podmetanjima, kojima pribjegavaju u nedostatku vlastitih uspjeha! Naš su angažman, naše projekte prepoznali Siščanke i Siščani, kojima zahvaljujem još jednom na povjerenju: u samo tjedan dana ostvarili smo dvije velike pobjede protiv Kristine Ikić Baniček - na mjesnim i europskim izborima!

Isključiva, socijalno neosjetljiva Ikić Baniček vrijeđa osobe s invaliditetom, dokazano laže & sprda se s državnim institucijama!

Vraćamo Sisak plavoj boji!

Čestitku za 30 godina HDZ-a u Sisku završio je snažnom porukom zajedništva i optimizma:

- Ohrabreni i dodatno ojačani tim pobjedama ulazimo u novi izborni ciklus. Na izborima za predsjednicu Republiku, uopće ne sumnjamo, ponovno ćemo demonstrirati snagu sisačkog HDZ-a! Iduće godine nas čekaju parlamentarni izbori, nakon kojih će naša stranka nastaviti s pozitivnim ekonomskim trendovima i međunarodnim postignućima, a krajem svibnja 2021. poslat ćemo u povijest socijalno neosjetljivu, isključivu i diktatorski nastrojenu Ikić Baniček i njenu interesnu skupinu!

Da se nikad ne zaboravi!

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a SMŽ-a i župan Ivo Žinić, inače ratni dragovoljac i bojnik HV-a, posebni je naglasak u svom govoru stavio na hrvatske branitelje:

- Upravo su njihova hrabrost i žrtva iznjedrile velike pobjede u pravednome Domovinskom ratu. Nećemo dopustiti da neodgovorni pojedinci blate naše svetinje, naše zajedničko pamćenje i zahvalnost onima koji su dali svoje živote kako bismo mi danas živjeli u slobodi!

Župan Žinić najoštrije osudio oskvrnuće i devastaciju Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku

 

A A A