Vijesti
3. 9. 2019.

Komemoracija za komodora Ivicu Tolića - ratnika, eurozastupnika i čovjeka velikog srca

Opraštamo se od čovjeka koji je kao mladić, na samom početku velikosrpske agresije, bez premišljanja stao u obranu Domovine, vrhunskog zapovjednika čvrstog stava, nepokolebljivog borca za istinske životne vrijednosti - istaknuo je ministar obrane i član Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević na komemoraciji za preminulog Ivicu Tolića u Domu HV-a „General-bojnik Ivo Jelić“ u Splitu.

- Osim što je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju hrvatske pobjedničke vojske, komodor Tolić nastavio je braniti Lijepu Našu i nakon pobjede u Domovinskom ratu kada je uslijedio novi rat - rat za istinu. Rat za zaštitu digniteta Domovinskog rata i zaštitu naših hrvatskih branitelja. I u tome je uspio! - dodao je Krstičević.

Boje Hrvatske branio i u EP-u

Naglasio je i veliki Tolićev doprinos u izradi Strategije nacionalne sigurnosti RH i razvoja Sustava domovinske sigurnosti:

- Boje Hrvatske branio je i promičući nacionalne interese kao naš zastupnik u Europskom parlamentu. Hvala mu na hrabrosti i profesionalnosti u našoj borbi za slobodu i na predanosti našoj jedinoj Hrvatskoj!

Sućut predsjednika Plenkovića obitelji komodora Ivice Tolića

Snaga čvrstog karaktera

Riječima poštovanja te izrazima sućuti pridružio se i ministar hrvatskih branitelja i član Središnjeg odbora HDZ-a Tomo Medved, podsjetivši da je prerano preminuli komodor nakon rata nastavio pomagati svojim suborcima kroz udruge proizašle iz Domovinskog rata i osnivanjem Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi:

- Iza njegove blage naravi skrivala se snaga čvrstog karaktera koja ga je usmjeravala na trnovit put - put iskrenosti i ljudskog poštenja!

Brkić, Kujundžić, Deur…

Uz ožalošćenu obitelj, prijatelje i suborce, brojne hrvatske generale i admirale, komemoraciji su nazočili i mnogi naši saborski zastupnici te potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, ministar zdravstva i član Središnjeg odbora HDZ-a prof. dr. sc. Milan Kujundžić, savjetnik predsjednice RH za hrvatske branitelje Ante Deur…

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Posljednji ispraćaj komodora Tolića uz najviše vojne počasti održat će se u utorak, 3. rujna, na groblju u Vinjanima Donjim u 17 sati, a misa zadušnica služit će se odmah nakon pogreba u Župnoj crkvi svetog Roka.

A A A