Vijesti
4. 9. 2019.

Zatekli smo samo 9% ugovorenih EU sredstava. Sada smo na - 73%!

Do kraja godine ugovorit ćemo čak 85 posto sredstava koja su nam na raspolaganju u aktualnoj financijskoj omotnici Europske unije. Dinamika je, dakle, jako dobra - poručio je ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a te član Središnjeg odbora HDZ-a Marko Pavić gostujući na RTL-u.

Konkretni projekti koji „život znače“

U intervjuu koji je sinoć dao u Orahovici - nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem - Pavić je dodatno naglasio da je dosad već ugovoreno skoro 11 od 18.7 milijardi kuna koliko nam je ukupno na dispoziciji kroz „Projekt Slavonija“:

- To nisu puste brojke, nego konkretni projekti koji „život znače“. 5,4 milijarde kuna odnosi se na izgradnje - bolnica, poduzetničkih inkubatora, kanalizacije i vodovoda, domova, škola, dječjih vrtića... 4 milijarde kuna otišle su našim poljoprivrednicima, a milijarda za socijalne projekte - primjerice, program „Zaželi“.

Zadovoljni dinamikom Projekta Slavonija, Baranja i Srijem: Već smo ugovorili 10.7 milijardi kuna!

Slavonija se mijenja na bolje

„Projekt Slavonija“ konkretno, iz dana u dan, mijenja istok Lijepe Naše na bolje, a upravo su ljudi ti zbog kojih sve ovo radimo - dodao je:

- U pet slavonskih županija 400 poduzetnika, imenom i prezimenom, dobilo je potpore, a 1.300 studenata prostor u studentskim domovima. Liječnicima se pak subvencionira smještaj. Osiguravamo kvalitetnije i zdravstvo i školstvo, konkurentniju poljoprivredu, veću socijalnu inkluziju…

Slavonija je bitno drugačija nego kad je „Projekt Slavonija“ započeo - zaključio je Marko Pavić.

A A A