Vijesti
18. 9. 2019.

Maras, kako to da građani nisu shvatili da ste bili „sjajan“ ministar?! Znam da Vam nije lako…

(VIDEO) U nastavku saborskog „aktualca“, predsjednik Andrej Plenković je i dalje „u istom tonu“ odgovarao na pitanja, floskule i podmetanja oporbenih zastupnika. Izdvajamo odgovore SDP-ovim Gordanu Marasu, Siniši Hajdašu Dončiću & Sabini Glasovac.

KAKO GRAĐANI NISU SHVATILI DA JE MARAS BIO „SJAJAN“ MINISTAR?

Zastupniče Maras, poslovica repetitio est mater studiorum očito se danas odnosi na SDP-ov klub. No dobro, to je vaša politička agenda. Ako ste bili toliko „sjajni“ i Vi kao ministar i ta vaša Vlada, kako građani to nisu prepoznali? Ne znam kako je to moguće. Nije mi jasno kako to da vi ponovno niste uspjeli uvjeriti narod da ste bili briljantni, fantastični, perfektni?! Ponavljam, u našem mandatu rastu plaće, mirovine, raste zaposlenost, a rekordno se smanjuje nezaposlenost… Znam da o tome nećete govoriti, to mi je jasno. Vi ćete samo ponavljati taj svoj difamacijski okvirčić.

Za razliku od SDP-ova mandata, danas smo utjecajna članica EU-a & imamo rast zaposlenosti, plaća, BDP-a, investicija!

Znam da Vam nije lako…

Već sam Vam poručio, g. Maras, da ni Vi ni bilo tko drugi neće ovoj Vladi, HDZ-u ili meni lijepiti nešto što nije točno. Vi ste bili u Vladi koja je zadužila Hrvatsku za više generacija. Znam da Vam nije lako. Niste izabrani u ZG skupštinu, niste uspjeli ući u EU parlament, a nije lako ni svaki dan imati dvije-tri presice. Nastavit ćemo raditi svoj posao odgovorno i ozbiljno - s konkretnim postignućima. A Vi ćete, uopće ne sumnjam, i dalje pjevati svoju pjesmicu.

SDP ZADUŽIO HRVATSKU ZA 18 PELJEŠKIH MOSTOVA!

Zastupniče Hajdaš Dončiću, vidim da se okvirčić nastavlja. Sve vrtite kako ste i dogovorili, bez promjena u partituri. Želite stvarati ozračja da „ništa ne valja“. A upravo ste VI bili u SDP-ovoj vladi koja je u četiri godine zadužila Hrvatsku za 18 Peljeških mostova! Sve autoceste plus još dva Pelješka mosta, mislim da to ljudi ne znaju. Vaša ostavština je 17.000 kuna duga po građaninu!

REJTING HDZ-a RASTE, ZNAM DA VAS TO SMETA!

Zastupnice Glasovac, proveli smo rekonstrukciju Vlade jer smo to smatrali potrebnim, ali razumijem da Vam nije drago što je HDZ-u nakon toga porastao rejting. Policija, DORH, sudovi - svi su neovisni u svom radu. Ima li tu ikog da je zaštićen, da ga se ne smije istraživati? Nema. To vam je dokaz da danas nema nedodirljivih.

A A A