Vijesti
24. 9. 2019.

125. obljetnica Hrvatske bratske zajednice: „RH treba vaše znanje, iskustvo, ponos i domoljublje!“

(PHOTO) Hrvatska nikada neće zaboraviti pomoć koju ste nam pružili tijekom i nakon Domovinskog rata! - zajednička je to poruka predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te MVEP-a i člana Središnjeg odbora HDZ-a Gorana Grlića Radmana iz Pittsburgha, s proslave 125. rođendana HBZ-a, najstarije i najveće potporne udruge hrvatskih iseljenika u SAD-u.

Izgradnja hrvatske države - zajednički uspjeh

Snažno ste pridonijeli izgradnji moderne hrvatske države i hrvatskog društva te ste zaslužni za naš zajednički uspjeh! - poručio je u Pittsburghu ministar vanjskih i europskih poslova Grlić Radman, izaslanik predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića, čestitavši veliku obljetnicu prvom čovjeku HBZ-a Edwardu Pezi.

- MVEP i nadalje će biti partner HBZ-u i našim iseljenicima, a vrata veleposlanstava i konzulata RH uvijek će vam biti otvorena za pomoć u njegovanju ovih odnosa, u jačanju hrvatskog patriotskog duha i ljubavi prema našoj i vašoj Hrvatskoj! - dodao je Grlić Radman.

Za kraj je hrvatski šef diplomacije istaknuo: “Ujedinimo naša srca u jedno veliko hrvatsko srce!“.

Predsjednica RH - glavna gošća

Kao glavna gošća na proslavi hrvatske bratske zajednice (Croatian Fraternal Union), predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je članove HBZ-a da se vrate u Hrvatsku i da u SAD-u iskažu interes za potpisivanjem ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između dviju zemalja:

- Moramo promijeniti mentalitet, predstaviti novu radnu etiku, navike i vrijednosti. Treba nam iskustvo i znanje iz cijelog svijeta. Treba nam vaše znanje, iskustvo, ponos i domoljublje!

Sveta misa & Hrvatski kulturni muzej

U sklopu obilježavanja 125. godišnjice HBZ-a, predsjednica RH i ministar Grlić Radman bili su i na svetoj misi u Crkvi svetog Nikole, koju je predvodio čikaški nadbiskup kardinal Blaž Čupić - uz koncelebraciju biskupa Pittsburgha Davida Allena Zubika, te su posjetili Hrvatski kulturni muzej „Bernard M. Luketich“, koji sadrži jednu od najbogatijih zbirki hrvatske kulturne baštine u inozemstvu.

Tijekom boravka u Pittsburghu, Grlić Radman sastao se i s predsjednikom Nacionalne federacije američkih Hrvata Stevenom Rukavinom.

A A A