Vijesti
24. 9. 2019.

Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“: Jednoglasna potpora predsjedniku Plenkoviću i našoj Vladi!

U Središnjici HDZ-a jutros su održane redovne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ (ZBGŠ), na kojima je sudjelovao i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković - zajedno s nekoliko ministara.

Nakon završetka sjednica, javnosti su se obratili predsjednik ZBGŠ-a general Miljenko Filipović te ministar hrvatskih branitelja i član središnjeg odbora HDZ-a general Tomo Medved. Donosimo najvažnije dijelove njihovih izjava:

FILIPOVIĆ: Plenkovićeva Vlada napravila je najviše za hrvatske branitelje, HV i policiju!

Održali smo naše redovne sjednice te razgovarali o svemu što smo napravili do sada i što ćemo nadalje raditi. Kao čovjek koji se temeljito bavi problematikom hrvatskih branitelja, mogu bez ikakve zadrške reći da je - poslije prvoga hrvatskog predsjednika  dr. Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška - upravo ova Vlada, na čelu s Andrejem Plenkovićem, najviše napravila za hrvatske branitelje, Hrvatsku vojsku i policiju!

General Filipović ponovno predsjednik ZBGŠ-a: Nema Vlade koja je dosad ovoliko učinila za hrvatske branitelje!

Naša, HDZ-ova vlada ima rezultate, a mi branitelji samo to priznajemo! HDZ će uvijek stajati uz hrvatske branitelje i s najdubljim se poštovanje klanjati mžrtvi koju su dali za Domovinu. Što se pak tiče nedavnih izjava Milorada Pupovca, i predsjednik Plenković i cijelo vodstvo HDZ-a i svi naši članovi Vlade jasno su ih osudili i okarakterizirali kao neprihvatljive.

MEDVED: Osuda svih izjava koje ne pridonose normalizaciji odnosa u Hrvatskoj!

Na sastanku su članovi ZBGŠ-a dali jednoglasnu potporu Vladi i predsjedniku Plenkoviću u svim programima koje provodi. Dotakli smo se i neodgovornih izjava saborskog zastupnika Pupovca. I ovog su ih puta predsjednik Vlade i HDZ-a te svi nazočni na sjednici vrlo jasno osudili i ocijenili kao neprihvatljive. Pozivam sve koji koriste javni prostor da se suzdrže od takvih teških izjava - koje ne pridonose normalizaciji odnosa u hrvatskom društvu. Usmjerimo se na važna pitanja i važne projekte koje ova Vlada uspješno realizira. Do kraja mandata svi će naši programi biti realizirani na dobrobit hrvatskih ljudi.

A A A