Vijesti
4. 10. 2019.

Dubravka Šuica prošla na saslušanju u Europskom parlamentu

Na veliku žalost SDP-a & GONG-a, kandidatkinja Republike Hrvatske za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica dobila je pozitivnu ocjenu na saslušanju (hearing) na Odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Uz Šuicu su na saslušanju, na kojem su sudjelovali i članovi Odbora za rad i socijalna pitanja te Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova, stale četiri velike političke grupacije u EP-u: naši narodnjaci (Europska pučka stranka - EPP), konzervativci i reformisti (ECR), socijaldemokrati (S&D) i liberali (RE).

Očekujem zeleno svjetlo za ulazak u Schengen! Orkestrirana podmetanja GONG-a & SDP-a ne mogu naštetiti Šuici!

Propao maliciozni naum SDP-a & GONG-a

Na veliku žalost SDP-a & GONG-a, koji su danima udruženo vodili klevetničku kampanju i „bombardirali“ europarlamentarce svakojakim dopisima o Šuici kako Hrvatska ne bi dobila potpredsjednicu Europske komisije (EK), tijekom gotovo trosatne rasprave postavljala su se pitanja o Konferenciji o budućnosti Europe - za čiju će organizaciju Šuica biti zadužena, o demografiji, većem sudjelovanju građana u demokratskim procesima, ilegalnim migracijama, ženskih pravima, odnosu spram Mađarske i Viktora Orbana, obitelji, svjetonazoru...

SDP preko svog satelita GONG-a kukavički opstruira Hrvatsku i pokušava srušiti njen ugled!

Jedan jedini zastupnik - njemački komičar Martin Sonneborn koji ne pripada nijednoj političkoj skupini u EP-u - odazvao se GONG-ovu „pozivu“, nasjeo na fake news o „bogatstvu većem od pet milijuna eura" i upitao Šuicu za njezinu imovinu.

Sve uvijek u skladu sa zakonom i pravilima

I premda, prema odluci vodstva Odbora za ustavna pitanja, nije bila dužna očitovati se budući da je to „pitanje“ bilo riješeno još davno na Odboru za pravna pitanja EP-a, koje je konstatiralo da s njezinom imovinom ništa nije sporno, Šuica je sama zatražila da odgovori Sonnebornu:

- Nemam što skrivati, a to što govorite ne odgovora činjenicama. Čitali ste neke članke koji jednostavno nisu istiniti. Moj suprug Stijepo bio je kapetan duge plovidbe na stranom brodu i zarađivao priličnu plaću. Njegova je, uostalom, većina „sporne“ imovine. Moje financijske izjave uvijek su bile u skladu sa zakonom i pravilima, moje imovinsko stanje uvijek je bilo transparentno.

Kako je dobro rekao Šuičin kolega dr. sc. Tomislav Sokol - EU je ozbiljna organizacija i jeftine SDP-ovske podvale ondje ne mogu proći!

Glasovanje 23. listopada

Glasovanje o cijeloj EK predviđeno je 23. listopada na plenarnoj sjednici EP-a u Strasbourgu, a nova bi Komisija trebala preuzeti dužnost 1. studenog.

Hrvatska će dobiti potpredsjednicu EK unatoč svim opstrukcijama SDP-a & GONG-a!

ČESTITKA PREDSJEDNIKA PLENKOVIĆA

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković među prvima je, preko svog Twittera i Facebooka, čestitao kolegici Šuici na uspjehu:

- Čestitam na potvrdi u Odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Veliki uspjeh za Hrvatsku!

A A A