Vijesti
17. 10. 2019.

Postignuća ove Vlade u tri godine mandata unaprijedila su Hrvatsku i omogućila kvalitetniji život!

(VIDEO) Otvarajući 185. sjednicu Vlade RH, predsjednik Andrej Plenković zahvalio je ministrima na doprinosu našim uspjesima, koje je jučer kroz konkretne pokazatelje sintetizirao u Godišnjem izvještaju o radu Vlade.

Impresivni katalog postignuća

Predsjednik Vlade i HDZ-a jučer je zastupnicama i zastupnicima u Hrvatskom saboru predstavio Godišnje izvješće o radu Vlade u trećoj godini mandata. Iznio je pozamašni katalog svih naših postignuća, potkrijepivši ga lako provjerljivim brojkama, te najavio novo povećanje „minimalca“ i neoporezivog dijela dohotka, nove demografske mjere i novi rast plaća u školstvu.

Godina podizanja životnog standarda, stvaranja radnih mjesta, ubrzanog razvoja & ostvarivanja nacionalnih interesa!

Mijenjamo Hrvatsku nabolje

Upravo je na temu Izvješća Plenković i otvorio današnju sjednicu Vlade RH:

- Mislim da smo u sintetiziranom obliku uspjeli prikazati najvažnije akcente naših postignuća, reformskih i zakonskih prijedloga, svih aktivnosti koje su, uvjeren sam, unaprijedile Hrvatsku i omogućile kvalitetniji život našim sugrađanima.

S predloženim rastom osnovice od 6.12%, plaće bi se povećale za više od 20% u mandatu jedne Vlade. Zar je to razlog za štrajk?

Oporba opet u - ništa!

Osvrnuo se i na jučerašnju raspravu u Hrvatskom saboru o povjerenju ministru zdravstva prof. dr. sc. Milanu Kujundžiću, kazavši da su odbili svi neutemeljene optužbe oporbe.

Plenković: Vlada provodi reforme za bolji položaj zdravstvenih radnika te za dostupnost i kvalitetu usluge pacijentima

Suradnja & doprinos Katoličke Crkve

Izdvojio je, također, i sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije, koji je ocijenio vrlo konstruktivnim, a na kojem naša Vlada još jednom iskazala svoju predanost u provedbi međunarodnih ugovora sa Svetom Stolicom.

Vlada privržena Vatikanskim ugovorima - Biskupi ocijenili pozitivnim njene napore na stvaranju uvjeta za gospodarski napredak i društveni optimizam

PLENKOVIĆ U BRUXELLESU: Summit EPP-a, Europsko vijeće & Eurozona

Odmah nakon sjednice Vlade, predsjednik Plenković otputovao je u Bruxelles na sastanak Europskog vijeća (15:30).

- Nećemo razgovarati samo o Brexitu, nego i o EU proračunu, vrlo važnoj temi za daljnji rast i razvoj RH, te o našem predsjedanju Europskom unijom - poručio je.

Prije Europskog vijeća, predsjednik Plenković sudjelovat će na pripremnom summitu Europske pučke stranke (EPP), a u petak na sastanku na vrhu država europodručja.

A A A