Vijesti
18. 10. 2019.

S hrvatskim braniteljima: Stečevine i vrijednosti Domovinskog rata ne smiju se dovoditi u pitanje!

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je predsjednike triju braniteljskih udruga - Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (Krešimir Maretić), Saveza udruga branitelja radnika (Siniša Mastelić) & Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata (Zoran Maras). 

Zadovoljni sastankom 

Predstavnici braniteljskih udruga izrazili su zadovoljstvo sastankom s predsjednikom Hrvatskog sabora te naglasili da oni imaju posebnu odgovornost za brigu o Domovinskom ratu i očuvanju njegovih temeljnih vrijednosti. 

U tom smislu, još jednom su osudili nedavne izjave saborskog zastupnika Milorada Pupovca. Isto tako, očekuju od nadležnih hrvatskih institucija, posebice DORH-a, brže djelovanje, a osobito u rješavanju slučajeva ratnih zločina. Također, očekuju da nadležni saborski odbor održi raspravu o provedbi Deklaracije Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu.

Brže rješavanje ratnih zločina 

Predsjednik Hrvatskoga sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković iskazao je razumijevanje za njihovu posebnu brigu za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata i unaprjeđenje statusnog položaja hrvatskih branitelja. U tom smislu, istaknuo je zadovoljstvo brigom i naporima hrvatske Vlade u rješavanju i poboljšanju položaja branitelja. 

Ponovio je da je Domovinski rat temelj suvremene hrvatske države te da se njegove stečevine i vrijednosti ne mogu dovoditi u pitanje, kao i da nadležne institucije trebaju brže rješavati slučajeve ratnih zločina počinjenih tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku. 

Uskoro sjednica Odbora za ratne veterane

Zaključno je istaknuo da će se u skoroj budućnosti, u dogovoru s predsjednikom saborskog Odbora za ratne veterane, održati sjednica o provedbi Deklaracije Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu. 

Na sastanku, koji je održan na zahtjev udruga, sudjelovali su i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić.

 

A A A