Vijesti
22. 10. 2019.

HRejting (2. krug): Predsjednica pobjeđuje - Čvrsta brana povratku ljevice na Pantovčak!

Bez obzira na potencijalnog protukandidata u „pripetavanju“ na predsjedničkim izborima, Kolinda Grabar-Kitarović osvaja drugi mandat! Hoće li SDP-ov Zoran Milanović, ovaj put, naći pristojnosti i snage čestitati pobjednici?

Nakon istraživanja za 1. krug predsjedničkih izbora, Dnevnik HTV-a objavio je sinoć i rezultate za 2. krug.

HRejting: Predsjednica povećava prednost - Kolinda Grabar-Kitarović 29,8% / Milanović 25,8% / Škoro 19,1%!

Svejedno tko u 2. krugu

Naša kandidatkinja i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović osvaja 2. mandat - bez obzira na mogućeg konkurenta u 2. krugu. SDP-ova kandidata Zorana Milanovića porazila bi 49.0% : 44.1%, a Miroslava Škoru i uvjerljivije - 49.4% : 44.0%.

Vjerujući u snagu Hrvatske i hrvatskih ljudi, pokazali smo da možemo mijenjati stvari nabolje. To ćemo činiti i ubuduće!

Prema istraživanju, velika većina glasača Miroslava Škore iz 1. kruga, njih 61.4%, u 2. bi poduprla Kolindu Grabar-Kitarović. Sadašnja i buduća predsjednica može računati i na 30.6% glasača koji bi u 1. krugu podržali Mislava Kolakušića.

Mali broj neodlučnih

Broj neodlučnih birača, ovisno o potencijalnom protukandidatu predsjednice u 2. krugu, kreće se između 6 i 7%.

Istraživanje je za HRT provela agencija Promocija Plus od 14. do 18. listopada na uzorku od 1400 ispitanika, prema načelu cijela Hrvatska - jedna izborna jedinica.

ANTE SANADER (politički tajnik HDZ-a)

SDP se pokušava ohrabriti tvrdnjom da su izbori „neizvjesni“. Ne vidim gdje za takvo što mogu naći uporište budući da predsjednica čvrsto i stalno vodi te kontinuirano drži vrlo dobar rejting - sukladno svojim neupitnim postignućima u prvih 5 godina na Pantovčaku. Sva istraživanja, do jednog, pokazuju da Kolinda Grabar-Kitarović pobjeđuje i u 1. i u 2. krugu.

DARKO HORVAT (potpredsjednik HDZ-a)

Sva istraživanja potvrđuju da predsjednica pobjeđuje, a ovo zadnje, HTV-ovo, pokazuje i to da dosad neodlučni dio birača postupno naginje k njoj. Taj trend sam uočio i na terenu, pa sam siguran da će razlika u odnosu na SDP-ova Milanovića biti i puno veća nego što je u anketama. Hrvatski ljudi ujedinit će se u podršci Kolindi Grabar-Kitarović kao najčvršćoj brani pogubnom povratku ljevice na Pantovčak.

Iz Splita: Nema povratka na staro, na Milanovića & Lex Perković, na nesposobni & nazadni SDP!

A A A