Vijesti
25. 10. 2019.

EPP je i u Danskoj 2017. i u Finskoj 2018. održao skupove u nacionalnim parlamentima!

Dio oporbe opet maliciozno podmeće! Vezano za medijske upite o Izbornom kongresu EPP-a & tvrdnje da EPP tobože nikada nije „kročio“ u nacionalne parlamente, priopćenjem se oglasila naša stranka. Slike govore više od riječi.

Potvrđujemo da je dosadašnja praksa Europske pučke stranke, organizatora toga velikog političkog događaja u Zagrebu (od 19. do 21. studenog), da sjednice Predsjedništva i Skupštine EPP-a organizira u dvoranama nacionalnih parlamenata - ističe glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok.

Tako je bilo i sa sjednicama koje su održane u rujnu 2017. u Kopenhagenu, kada su domaćini bili danski konzervativci, te 2018. u Helsinkiju, kada je domaćin bila stranka KOKOOMUS. (v. slike iz Danske - op. ur.)

U Zagrebu od 19. do 21. studenog Izborni kongres EPP-a - najveći skup najjače europske političke obitelji!

Zamolba još u travnju

Podsjećamo da se EPP, politička obitelj Hrvatske demokratske zajednice, još u travnju 2019. obratio Predsjedništvu Hrvatskog sabora s upitom da se koristi sabornicom i Dvoranom Ivana Mažuranića za održavanje sjednica Predsjedništva i Skupštine koje imaju više od 160 ljudi - nastavlja se u priopćenju HDZ-a.

S obzirom na saborske kapacitete, jedine te dvije dvorane zadovoljavaju potrebne kriterije. Odluku o korištenju Predsjedništvo Hrvatskog sabora odobrilo je većinom glasova, a tu je odluku podupro i SDP-ov potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić.

U finskom i danskom parlamentu - besplatno

U skladu s odlukom o dopunama Odluke o korištenju dvorana za sjednice u Hrvatskom saboru, koje je Predsjedništvo jednoglasno donijelo 10. rujna 2019. godine - zaključuje se u priopćenju - EPP će za uporabu dvorana Hrvatskom saboru platiti ukupno 74.488,00 kuna, dok je u primjerima kojima se danas baratalo u javnom prostoru korištenje finskog i danskog parlamenta bilo besplatno.

A A A