Vijesti
7. 11. 2019.

Dr. Franjo Tuđman odredio je Dan antifašističke borbe - I ja ga sigurno neću promijeniti!

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u izjavi za medije prijedlog saborskog Odbora za veterane da Dan antifašističke borbe više ne bude državni blagdan te dezinformacije N1 televizije da će „Vučić držati govor u Hrvatskom saboru“.

Plenković je dao izjavu uoči predstavljanja prijedloga proračuna za 2020. na Markovu trgu. Donosimo njegove ključne poruke:

O PRIJEDLOGU ODBORA ZA VETERANE

Ne znam je li to ideja predsjednika Odbora Josipa Đakića, no šaljem poruku svima koji bi željeli detuđmanizirati HDZ: Neću to dopustiti! Dan antifašističke borbe 22. lipnja uvrstio je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u popis blagdana. Tako će i ostati! Prijedlog Odbora nije politika ni Predsjedništva ni Nacionalnog vijeća HDZ-a, ali ni naše Vlade.

Tijela stranke, naime, jednoglasno su podržala izmjene Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima koje je Vlada uputila u Hrvatski sabor - i koje će se kao takve usvojiti. Sutra imamo sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a te smatram da se vrlo jasno treba reći da je dosta politike koja rastvara temelje onog što je Tuđman stvorio i što HDZ treba biti. Tko to ne razumije, ne razumije ni hrvatsku prošlost ni sadašnjost, a još manje ispravno vidi hrvatsku budućnost. Neka se malo razbistre.

O DEZINFORMACIJAMA NA PORTALU N1

Kongres EPP-a održat će se u Areni, pripremamo ga jako dugo. Još prije 2 godine ukazana nam je čast da budemo domaćini, na što trebamo biti ponosni. Doći će više od 2.000 ljudi, šefovi država i vlada, predsjednici stranaka koje su dio EPP-a, izaslanici…

Odbacujemo neistine N1 televizije da Aleksandar Vučić drži govor u Hrvatskom saboru

Mnogi europski političari potvrdili su dolazak, ali ne i Vučić. Čija je stranka, vrijedi ponoviti, samo pridružena članica EPP-a. Pozvao ga je predsjednik EPP-a Joseph Daul - i ako želi doći, doći će. Pozvane su sve i punopravne i pridružene članice EPP-a, a tko će od njih doći, znat ćemo kada i ako potvrde. Zašto to mistificiramo? Apeliram na sve vas da snizite ton, da ne činite nenormalnim nešto što nije nenormalno. Politička skupština EPP-a, čija će se sjednica održati u Hrvatskom saboru, tijelo je niže razine od Kongresa - koji će pak zasjedati u Areni. Nije dobro iznositi laži u eter, koje onda svi prenose. To je važno za kulturu medija, ne smije se lagati. Ako Vučić i bude u Zagrebu, zasigurno neće doći u Hrvatski sabor.

A A A