Vijesti
8. 11. 2019.

Najoštrija osuda veličanja velikosrpske agresije & ratnog zločinca koji je ubijao Vukovar!

HDZ Grada Heroja i MVEP Gordan Grlić Radman reagirali su na otkrivanje spomen-ploče u Novom Sadu generalu JNA Mladenu Bratiću, koji je 2. studenog 1991. poginuo dok je zapovijedao napadom na Vukovar u jeku agresije. U dvije riječI: skandalozno & sramotno!

Gradska organizacija HDZ-a Grada Vukovara: Uvreda za svaku od 2.717 žrtava

Otkrivanje spomen-ploče - i to još u studenom, mjesecu tuge i najvećih stradanja građana Vukovara - nipošto ne može voditi vodi normalizaciji odnosa susjednih država, nego još više veliča velikosrpsku agresiju na Hrvatsku i naš grad.

Sramotno je da Republika Srbija veliča ratnog zločinca koji je svoj život podredio razaranju, ubijanju i etničkom čišćenju Vukovara, no ovaj je čin ujedno i konkretno priznanje Beograda o vođenju velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Otkrivanje spomen-ploče predstavlja uvredu za svaku od 2.717 žrtava svih nacionalnosti koje su u našem gradu poginule za vrijeme Domovinskog rata.

MVEP & član Središnjeg odbora HDZ-a Gordan Grlić Radman: Neprihvatljiv smjer Srbije

Otkrivanje spomen-ploče ratnom zločincu koji je 2. studenog 1991. poginuo u agresiji na Vukovar i RH - dok je napadao tuđu, našu zemlju - skandalozno je i za najoštriju osudu te ono nipošto ne može pridonijeti stabilizaciji odnosa dviju država.

Neprihvatljiv nam je i neshvatljiv smjer kojim Srbija ide. Srbija se mora suočiti s vlastitom prošlošću i okrenuti se reformskim procesima, izgradnji demokratskog društva, vladavine prava, medijskih sloboda i prava nacionalnih manjina - na što je i upozoravaju čelnici Europske unije.

A A A