Vijesti
9. 11. 2019.

Puna potpora politici naše Vlade & pripreme za novu pobjedu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović!

(VIDEO) Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, predsjednik Andrej Plenković dao je u Središnjici izjavu za medije. Istaknuo je da su stranačka tijela, nakon otvorene rasprave, jednodušno podržala novi krug porezne reforme, Vladine izmjene Zakona o blagdanima, rebalans proračuna & prijedlog proračuna za 2020. Godinu.

Izjavu - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ZAJEDNIČKOJ SJEDNICI

Stranačka su tijela, u vrlo otvorenoj, demokratskoj raspravi, iskazala jedinstvo i punu potporu smjeru naše Vlade. Jednodušno su podržani rebalans proračuna, prijedlog proračuna za 2020. godinu, paket kaznenog zakonodavstva i 4. krug porezne reforme, ali i novi Zakon o blagdanima. Ivan Anušić, voditelj Izbornog stožera naše kandidatkinje i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, izvijestio je o temeljitim pripremama za njezinu novu pobjedu.

O DANU ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Kada je riječ o amandmanu o Danu antifašističke borbe - koji je saborski Odbor za ratne veterane u međuvremenu povukao - ponekad je dobro podsjetiti na načela i vrijednosti na kojima se temelji HDZ. Jer upravo je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman uvrstio taj datum u državne blagdane, s vrlo jasnom porukom o okupljanju, pomirbi i temeljnim vrijednostima. S tim nemamo nikakvih dilema, svi smo danas pokazali punu privrženost takvoj politici. Antifašizam nije isto što i zločini za vrijeme komunizma - treba ih razlikovati.

Dr. Franjo Tuđman odredio je Dan antifašističke borbe - I ja ga sigurno neću promijeniti!

O KONZISTENTNOJ LINIJI & PRAVILIMA UNUTARSTRANAČKE DEMOKRACIJE

Držimo konzistentnu liniju i te se linije trebaju držati i naši zastupnici, posebno jer je Predsjedništvo HDZ-a na prošloj sjednici jednoglasno podržalo Vladin prijedlog izmjena Zakona o blagdanima, i to prije nego što je uopće pušten u javno savjetovanje. Predstavio ga je ministar uprave Ivan Malenica. Unutarstranačka demokracija dobra je stvar, ali postoje i određena pravila u svakoj stranci. Članovi vodstva koji su već dugo u HDZ-u ističu da ovako demokratskih, otvorenih rasprava nikada nije bilo. Sva se mišljenja mogu izraziti, ali kada se nakon rasprave donese stajalište, ono se mora slijediti.

O SPOMEN-PLOČI MLADENU BRATIĆU

U Ženevi sam, još i prije nego je prosvjedna nota bila upućena, rekao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je za nas to neprihvatljivo, da najoštrije osuđujemo takav potez i da ne razumijemo zašto to rade. Naravno, onda smo i formalno reagirali kroz prosvjednu notu i diplomatsku komunikaciju. Taj je potez loš, neprimjeren - tu smo sasvim jasni i čvrsti!

Najoštrija osuda veličanja velikosrpske agresije & ratnog zločinca koji je ubijao Vukovar!

A A A