Vijesti
11. 11. 2019.

Kolinda Grabar-Kitarović najbolji je izbor za Hrvatsku jer utjelovljuje optimizam, izvrsnost i radišnost - Zajedno do pobjede!

(VIDEO) Andrej Plenković obratio se na predstavljanju programa naše kandidatkinje: Kolinda Grabar-Kitarović dala je iznimni doprinos u svim aspektima zaštite nacionalnih interesa, učvršćenja međunarodnog položaja RH, snaženja Hrvatske vojske, kao i inicijativama za demografsku obnovu zemlje. Sigurni smo da ćemo je još 5 godina nazivati našom, hrvatskom predsjednicom!

U govoru koji je više puta prekidan gromoglasnim pljeskom, predsjednik HDZ-a i Vlade RH odmah je na početku istaknuo je da su ovi izbori važni jer određuju budući smjer Hrvatske.

- Danas smo zajedno da snažno podržimo izbor naše Kolinde Grabar-Kitarović za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske! Pobjeda na ovim izborima ključna je za nastavak ostvarenja naših političkih ciljeva, za odličnu suradnju i sinergiju svih sastavnica hrvatske vlasti - od općina, gradova i županija do Hrvatskog sabora, Vlade i predsjednice Republike. To je snaga HDZ-a i tu ćemo snagu, uz vašu potporu i povjerenje, pretvoriti u još jednu pobjedu naše predsjednice!

Domoljublje, narodnjaštvo & demokršćanstvo

Naglasio je da će pobjeda na predsjedničkim izborima osigurati kontinuitet politike koja se temelji na našim vrijednostima, a to su državotvornost i domoljublje, narodnjaštvo i demokršćanstvo.

- To je istinska politika desnoga centra, koja se temelji na političkom nasljeđu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je ostvario suverenu, slobodnu i samostalnu Hrvatsku - uz potporu hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja. To je politika koju podržava ogromna većina hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana.

Promijenili smo ono što je njima bilo „normalno“

Dodao je da HDZ, kao stranka koja je na prošlim parlamentarnim izborima preuzela odgovornost za Hrvatsku, želi s našom predsjednicom raditi za bolju Hrvatsku, puno bolju od onog što su oni prije nas smatrali da je navodno normalno.

- „Normalno“ je za njih bilo srušiti kreditni rejting; „normalno“ je za njih bilo hrvatske građane zadužiti za 70 milijardi kuna - što je skuplje od svih izgrađenih autocesta u Hrvatskoj od neovisnosti; „normalno“ je za njih bilo izgubiti 40.000 radnih mjesta; „normalno“ je za njih bilo zalediti plaće i mirovine; „normalno“ je za njih bilo ne koristiti europske fondove za razvoj Hrvatske; „normalno“ je za njih bilo donijeti Lex Perković i posvađati Hrvatsku s Europom; „normalno“ je za njih bilo prikazati hrvatske branitelje kao teret za hrvatsko društvo! Takvo „normalno stanje“ smo zatekli, i predsjednica i mi u Vladi, i to smo zajedničkim radom promijenili!

Gospodarski rast na zdravim temeljima

Predsjednik Plenković istaknuo je da danas u Hrvatskoj gospodarstvo raste na zdravim temeljima, bez zaduživanja na teret budućih generacija. A sve to, kazao je, zahvaljujući hrvatskim ljudima i povoljnijem okviru koji Vlada zajednički stvara s predsjednicom.

- Vratili smo investicijski kreditni rejting, povećavamo ulaganja, smanjujemo poreze i javni dug te ostvarujemo proračunski višak. Imamo nikad veću zaposlenost, nikad manju nezaposlenost, snažan rast prosječne plaće, minimalne plaće, mirovina i socijalnih davanja jer brinemo o našim radnicima i svim građanima.

Modernizacija Hrvatske

Predsjednik Vlade i HDZ-a dodao je da danas moderniziramo Hrvatsku na svim područjima:

- Gradimo Pelješki most, europskim fondovima povezujemo Hrvatsku novim cestama, željeznicama, zračnim i pomorskim lukama, usvojili smo najopsežniji paket demografskih mjera, gradimo i obnavljamo više od 500 vrtića, gradimo škole i bolnice, stambeno kreditiramo mlade obitelji, dižemo rodiljne i roditeljske naknade, razvijamo sve krajeve Hrvatske - od Sjevera do Dalmacije i otoka, od Istre do Slavonije.

Snažan međunarodni položaj Lijepe Naše

Zahvaljujući zajedničkom angažmanu predsjednice i Vlade, naglasio je Plenković, danas je položaj Hrvatske u svijetu snažniji i respektabilniji nego ikada prije:

- Predsjedali smo Vijećem Europe te Srednjoeuropskom inicijativom, predsjednica je pokrenula Inicijativu Tri mora, predsjedali smo Inicijativom Kina+17, danas predsjedamo Dunavskom strategijom i Dunavskom komisijom, a za 50 dana predsjedamo i Europskom unijom. Potvrda toga je da danas imamo potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju te glavnu tajnicu Vijeća Europe. Sve su to postignuća Hrvatske uz predvodničku ulogu Hrvatske demokratske zajednice koja je najsnažnija politička snaga u Hrvatskoj već 30 godina. Pobjedom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nastavit ćemo provoditi tu politiku u interesu hrvatske države, hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana.

Hrvatski brend u svijetu

Poručio je da je hrvatska predsjednica dala izniman doprinos u svim aspektima zaštite nacionalnih interesa, kao i inicijativama za demografsku obnovu zemlje.

- Posebno svi cijenimo njen rad na promicanju gospodarskih interesa i prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu, gdje je dala velik doprinos. Osim toga, nema dvojbe da nitko neće bolje predstavljati Hrvatsku od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je danas postala hrvatski brend u svijetu!

Zaštita digniteta Domovinskog rata

Zajedno ćemo jačati sustav domovinske sigurnosti, Hrvatsku vojsku, hrvatsku policiju i jačati sigurnost hrvatskih granica, nastavio je Plenković te dodao:

- Nastavit ćemo zajedno raditi za mlade koji su budućnost Domovine, za njihovo kvalitetno obrazovanje i uključivanje na tržište rada, jačat ćemo zajedno društvenu solidarnost prema svim ranjivim skupinama, našim umirovljenicima, osobama s invaliditetom i žrtvama svih oblika nasilja. Brinut ćemo o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima i trajno štititi dignitet Domovinskog rata. Uvijek ćemo zajedno braniti interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te jačati veze između domovinske i iseljene Hrvatske, na čemu neumorno radi naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Najbolji izbor za Hrvatsku

Predsjednik Plenković svoj je govor zaključio ovim riječima:

- Draga Kolinda, dokazala si da u svim ključnim izazovima najbolje zastupaš i štitiš hrvatske nacionalne interese. U svome novom programu prepoznaješ izazove koji su pred nama i predlažeš inicijative koje su u interesu hrvatskog naroda i sveopćeg boljitka Hrvatske. Stoga sve vas pozivam da zajedno damo snažnu podršku predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, jer je ona najbolji izbor za Hrvatsku i jer ona utjelovljuje optimizam, izvrsnost i radišnost. Zato, dragi prijatelji, iziđimo na izbore i do nove pobjede za našu sadašnju i buduću predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović!

A A A