Vijesti
11. 12. 2019.

TUĐMANOVO DESETLJEĆE: 10 nezaboravnih, neponovljivih, presudnih godina!

(PHOTO & VIDEO) Program obilježavanja 20. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika bio je vrlo sadržajan. HDZ & Zagreb dostojanstveno su odali zasluženu počast dr. Franji Tuđmanu. Ostajemo trajno zahvalni najvećem državniku u našoj slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti!

Nakon polaganja zajedničkog vijenca u ime RH na grobu dr. Franje Tuđmana i govora na okruglom stolu „Dr. Franjo Tuđman, vrhovni zapovjednik i državnik“ na Hrvatskom vojnom učilištu, Andrej Plenković je 1.) zapalio svijeću na Trgu žrtava fašizma u akciji Zajednica utemeljitelja HDZ-a; 2.) otvorio izložbu fotografija „Tuđman - sve za Hrvatsku“ u našoj Središnjici; 3.) odao počast i održao govor kod Tuđmanova spomenika u Ulici grada Vukovara; 4.) sudjelovao na svetoj misi zadušnici u Zagrebačkoj katedrali.

Dr. Franjo Tuđman ostavio je neizbrisivi trag u povijesti hrvatskog naroda!

Svijeće & projekcija ispred Središnjice HDZ-a

Prelijepa akcija Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, predvođene Mariom Kapulicom, čiji su članovi u povodu 20. obljetnice smrti utemeljitelja suvremene hrvatske države i naše stranke zapalili stotine svijeća na Trgu žrtava fašizma, uz projekciju „Tuđman - sve za Hrvatsku!“ na Meštrovićevu paviljonu. Uistinu impresivni prizor!

Akciji se pridružio i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković. Zagreb je dostojanstveno odao zasluženu počast prvom hrvatskom predsjedniku. Ostajemo trajno zahvalni najvećem državniku u našoj slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti!

Izložba „Tuđman - sve za Hrvatsku“

Andrej Plenković otvorio je u Središnjici HDZ-a izložbu fotografija „Tuđman - sve za Hrvatsku“, koja će trajno resiti sjedište naše stranke:

- Svaka od ovih snimki evocira ključne trenutke moderne hrvatske povijesti, u kojima je dr. Tuđman predvodio hrvatski narod u stvaranju države, nacionalnoj pomirbi, obrani od velikosrpske agresije & oslobađanju okupiranih područja, mirnoj reintegraciji Hrvatskog Podunavlja, ali i u osnivanju stožerne, najjače stranke u zemlji - Hrvatske demokratske zajednice! S ponosom se prisjećamo Franje Tuđmana!

IN MEMORIAM: Dr. FRANJO TUĐMAN (10. prosinca 1999. - 10. prosinca 2019.)

Kod spomenika & na svetoj misi zadušnici

U govoru kod spomenika dr. Franji Tuđmanu u Ulici grada Vukovara Plenković je naglasio da ostajemo trajno zahvalni prvome hrvatskom predsjedniku za sve što je učinio za našu slobodu:

- Tuđman je iznašao snage pomiriti podijeljeni hrvatski narod, ostvariti međunarodno priznanje, obraniti zemlju od velikosrpske agresije unatoč embargu na uvoz oružja i osloboditi je, ali i mirno reintegrirati Hrvatsko Podunavlje. Sve je to uspio u samo 10 godina. 10 nezaboravnih, neponovljivih, presudnih godina za Lijepu Našu! 

Dr. Tuđman - vizionar čija nas mudrost i hrabrost i danas obvezuju! Ponosni smo i sretni što smo imali takvog državnika!

Na kraju vrlo sadržajnog dana i programa obilježavanja 20. obljetnice Tuđmanove smrti, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković bio je na svetoj misi zadušnici koju je u Zagrebačkoj katedrali predvodio kardinal Josip Bozanić. 

A A A