Vijesti
22. 12. 2019.

Kolinda Grabar-Kitarović nakon prvog kruga: Sada svi zajedno idemo po pobjedu!

(VIDEO) Pobjeda! Pobjeda! - skandiralo se u prepunom izbornom stožeru naše kandidatkinje. Nakon objave rezultata prvoga kruga, sadašnja i buduća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je snažan i emotivan govor te za drugi krug najavila svoju pobjedu, pobjedu bolje Hrvatske!

Večeras pred vama ponosno stojim i tražim povjerenje za drugi krug. Pozivam vas da u drugom krugu date glas za bolju Hrvatsku. Čestitam svim sukandidatima na njihovim rezultatima koje su postigli danas, a posebno zahvaljujem onim biračima koji su mi dali povjerenje na putu do konačne pobjede. Okupimo se svi zajedno i idemo po pobjedu! - poručila je u svom govoru predsjednica.

Moramo gledati u budućnost, a ne u prošlost!

Posebno je zahvalila HDZ-u i njegovom vodstvu, kao i svima koji su joj pružili potporu.

- Želim zahvaliti i svim braniteljima, koji su svoju bezuvjetnu ljubav za hrvatsku dokazali u njezinom najtežem trenutku kad su se borili za samostalnost i budućnost, da bi naša djeca mogla živjeti bolje. I našim mladima - oni su rođeni u miru, u demokratskoj i slobodnoj državi. Oni će preuzeti kormilo države. Moramo gledati u budućnost i ono što će biti važno za 10-20 godina, a ne gledati u prošlost.

Okupimo se zajedno oko mog programa!

Pozvala je sve birače da 5. siječnja izaberu bolju Hrvatsku, Hrvatsku po mjeri svakog čovjeka.

- Upravo je današnje glasovanje pokazalo da hrvatski narod želi birati svog predsjednika na neposrednim izborima. Zato pozivam sve birače, koji u prvom krugu nisu dali glas meni, da se okupimo zajedno oko mojeg programa. To je glas za još bolju Hrvatsku, za Hrvatsku koja vjeruje u demokraciju. Ostat ću predsjednica koja radi među vama, s vama i za vas!

Svi smo jedna Hrvatska!

Poručila je da Hrvatskoj trebaju optimizam i samopouzdanje, a što je najvažnije od svega - zajedništvo.

- Nitko nas ne može zaustaviti kad smo zajedno. Zajedništvo znači da smo svi okupljeni oko istih ciljeva. Možemo različito razmišljati, ali ono ostaje ključ uspjeha. Svi mi, ne 'mi ili oni', nego svi smo jedna Hrvatska s jednakim prilikama za sve!

A A A