Vijesti
28. 12. 2019.

Okupljanje za jaku, ponosnu i sigurnu Hrvatsku! Ako smo zajedno, Hrvatska može više i bolje!

U nedjelju 5. siječnja odlučujemo o tome hoćemo li nastaviti izgrađivati jaku zemlju, osnaživati hrvatsku obitelj, ulagati u sigurnost naših ljudi i teritorija, rasterećivati gospodarstvo, afirmirati Hrvatsku u svijetu.. ILI ćemo Hrvatsku predati onom istom ponoru iz kojeg se jedva izvukla: podjelama, nesposobnosti, lijenosti, bahatosti, zanemarivanju nacionalnih interesa! - poručila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom skupu u Karlovcu.

Želim zahvaliti svim građanima koji su mi ukazali povjerenje. Duboko vjerujem da je to glas nade i zajedništva. U 2. krug krećem s ključnom porukom - okupimo se! Jednako kao što nas je što 90-ih okupljao prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman u svehrvatskoj pomirbi, okupimo se danas oko najvažnijih hrvatskih vrijednosti, za jaku i bolju Hrvatsku, za hrvatsku obitelj, mladež, umirovljenike, invalide i sve ranjive skupine, za naše vjerske i moralne vrijednosti, za Domovinski rat, branitelje i bolju budućnost - istaknula je naša kandidatkinja, praćena ovacijama i prekidana gromoglasnim pljeskom.

Okupimo se za Hrvatsku koja zna!

- Okupljamo se kako bismo ojačali našu Hrvatsku na vanjskopolitičkom planu, kako bi bila sigurna i da je više nitko nikad ne ugrozi, ali je i jačamo kako bi se u njoj bolje živjelo. Smisao okupljanja za jaku Hrvatsku je smisao boljeg života. Jer, ako smo zajedno i ako smo okupljeni, Hrvatska može jače, više i bolje za sve nas! - nastavila je Grabar-Kitarović.

Pozivam sve građane, još jednom, da u 2. krugu biraju jaku i ponosnu Hrvatsku. Na čelu takve Hrvatske imat ćete svoju predsjednicu, a ta će predsjednica imati vas. Okupimo se za Hrvatsku koja zna! - zaključila je predsjednica Republike, sadašnja i buduća.

DAMIR JELIĆ: Nema povratka na prastaro, na najgoreg premijera u povijesti!

Karlovački župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Damir Jelić napomenuo je da je ovo 25. posjet Kolinde Grabar-Kitarović Karlovačkoj županiji u pet godina mandata:

- Za usporedbu, prebrojimo gdje je u svom premijerskom mandatu po Hrvatskoj bio njezin protukandidat. Gotovo nigdje! Franjo Tuđman bio je deset godina prvi hrvatski predsjednik. Grabar-Kitarović je prva hrvatska predsjednica, i ponovno će pobijediti kako bi zaokružila dekadu! Nema povratka na staro, tj. na prastaro, na bivšeg premijera, najgoreg u povijesti!

„Turist u mokasinama“

Podsjetio je na razdoblje otprije pet, šest godina kada je Milanović tvrdio da nikakvih poplava u Karlovcu neće biti:

- Tvrdio je da iz politikantskih razloga, kao ondašnji HDZ-ov gradonačelnik, izmišljam tu opasnost. Njegov ministar Jakovina pozvao je građane da ne trebaju uopće braniti svoje domove. Koja je to politika? To je politika kada vam dolaze ovdje u i govore vam: Ili mi, ili oni! To je bio turizam u mokasinama! To je podijeljena Hrvatska, to nije naša Hrvatska, to nije Hrvatska naše predsjednice!

Za razliku od njega, predsjednica je dolazila s puno suosjećanja do svakog čovjeka koja je bio pogođen poplavama. Ona je osoba okupljanja, koja suosjeća sa svojim narodom. Građani će znati odabrati bolju, jaku Hrvatsku! - poručio je ne karaju obraćanja Damir Jelić.

A A A