Vijesti
7. 1. 2020.

Analiza rezultata predsjedničkih izbora & unisona potpora smjeru HDZ-a i naše Vlade!

(VIDEO) Dobili smo punu podršku da su smjer kojim stranka ide i politika koju vodi Vlada u skladu s našim programom i temeljnim vrijednostima. No u hrvatskom se društvu očito događaju neki fenomeni na koje kao najodgovornija i najsnažnija stranka moramo pronaći odgovore - poručio je Andrej Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Izjavu predsjednika HDZ-a i Vlade RH možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O ANALIZI IZBORNIH REZULTATA

U otvorenoj i sadržajnoj raspravi, u kojoj je sudjelovalo više od 30 koleg(ic)a, politički smo analizirali rezultate predsjedničkih izbora. Tek smo započeli s analizama, dogovorili smo se da ih izrade i sve županijske organizacije. Isto tako smo nakon rasprave dobili unisonu potporu da su smjer kojim stranka ide i politika koju vodi Vlada u skladu s našim programom i vrijednostima. No u hrvatskom se društvu očito događaju neki fenomeni - na koje kao najodgovornija i najsnažnija stranka moramo pronaći odgovore.

O MOBILIZACIJI LIJEVIH BIRAČA

Pitanje nečije moguće odgovornosti i uzroci ovakvih rezultata? Dopustite da to zasad ostane unutar HDZ-a, ovaj proces zahtijeva još promišljanja, no očito je došlo do velike mobilizacije birača lijevog spektra, osobito u zapadnim županijama, Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Razliku s kojom smo izgubili u tim dijelovima Hrvatske nismo mogli nadoknaditi u 12 županija u kojima smo pobijedili.

O DALJNJIM KORACIMA & BUDUĆIM IZBORIMA

I ja sam dao svoju cjelovitu analizu, a na idućim ćemo sastancima vidjeti koje poteze možemo povući kako bismo se kvalitetno pripremili za buduće izborne izazove. Moramo vidjeti što možemo učiniti bolje, kako privući birače koji ne izlaze na izbore, ali i kako vratiti povjerenje dijela birača koji su prije podržavali HDZ, a danas imaju rezervu prema nama. Mislim da ćemo na tom tragu zajednički pronaći rješenje.

A A A