Vijesti
13. 1. 2020.

Beljakovo ponašanje sve je samo NE normalno! To je nekulturno, primitivno i divlje!

Predsjednik Andrej Plenković i u Strasbourgu je odgovarao na novinarska pitanja: Beljakov tweet da "Udba očito nije ubila dovoljno ljudi u hrvatskoj emigraciji", „premijer“ Bernardić, trostruko ubojstvo u Splitu & FB grupe podrške ubojici Filipu Zavadlavu…

O KREŠI BELJAKU

Sramotna je Beljakova objava da "Udba očito nije ubila dovoljno ljudi" u hrvatskoj emigraciji! Da je to napravio netko iz HDZ-a ili općenito s desne strane, slijedio bi niz osuda na entu, zgražanja, čak i prijava europskim institucijama. A kakve su sada reakcije? Dio medija gotovo samo da ne kaže „Eto, malo se zaletio“. Takvo ponašanje nekog koji je dao potporu novoizabranom predsjedniku RH - koji je imao slogan „normalno“ - sve je samo ne normalno. To je nenormalno, nekulturno, primitivno i divlje. Usto je Beljak i nepismen, nije u stanju pravilno sastaviti ni onih 150 banalnih znakova na Twitteru. Meni njegova „isprika“ ne znači apsolutno ništa.

O TROSTRUKOM UBOJSTVU U SPLITU

Ne smije biti anarhije u Hrvatskoj i nitko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke, raditi izvan zakona. Tome moramo reći - ne! Takvo ponašanje ne smije i neće biti obrazac ponašanja u RH. Takve pojave se ne smiju događati, a kamoli dobivati društvenu potporu. Kriminalci koji dilaju drogu čine golemu štetu našem društvu - sve institucije moraju zajednički suzbijati takve mreže koje truju i uništavaju mlađe generacije.

Policija je jako brzo reagirala u tom slučaju. Usprkos zločinu usred bijela dana, treba reći da je policija do sada provela niz uspješnih akcija, pa je tako i u Splitu razbila nekoliko kriminalnih organizacija, među njima i jednu narko-skupinu. No to je možda prošlo ispod radara javnosti.

O „PREMIJERU“ BERNARDIĆU

Bernardić je rekao da želi voditi hrvatsku Vladu? Neka samo dođe u Hrvatski sabor na aktualno prijepodne u srijedu!

O NOVOM CRO DEMOSKOPU

U našoj smo analizi i očekivali da će se predsjednički izbori ovako odraziti na ankete - da će SDP porasti. Ali, HDZ je ostao na istom postotku kao i prije, što znači da imamo čvrstu podršku stabilnoga biračkog tijela, a na nama je da izvučemo pouku iz poruke hrvatskih građana te da razbijemo laži i difamacije koje se šire o HDZ-u. Birači lijevog spektra izašli su više na izbore.

Kada smo prije četiri godine pobijedili Milanovića imali smo 4 cilja. Prvi - osigurati političku stabilnost, a potom dovesti do gospodarskog rasta, ali zdravog, bez zaduživanja. Treći - društvena solidarnost, u čemu smo napravili velike iskorake. Četvrti - sigurnost, u koju smo znatno ulagali: u Hrvatsku vojsku, policiju, zaštitu granica... A o nikad snažnijem međunarodnom položaju Hrvatske ne bih niti govorio, mislim da građani vide kako stojimo.

A A A