Vijesti
23. 1. 2020.

Čestitke mons. Tomi Vukšiću na imenovanju za nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije

Uvjereni smo da ćete u novoj službi nastaviti raditi i na osnaživanju položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini - zajednička je to poruka koju su i predsjednik Vlade RH & HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputili u svojim čestitkama dosadašnjem vojnom biskupu u BiH.

PLENKOVIĆ: Povjerenje koje Vam je iskazao Sveti Otac donijet će veliku radost Hrvatima u BiH

Preuzvišeni gospodine,

uime hrvatske Vlade i osobno čestitam Vam na imenovanju za nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije.

Vjerujem da će povjerenje koje Vam je iskazao Sveti Otac, imenujući Vas na ovu novu službu, vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije i Hrvatima u BiH donijeti veliku radost, kao i da ćete u svom daljnjem predanom pastoralnom služenju raditi na njihovoj dobrobiti, izgrađivanju zajedništva i snaženju položaja naših sunarodnjaka u BiH.

JANDROKOVIĆ: Imenovanje je potvrda Vašeg predanog pastoralnog služenja

Preuzvišeni monsinjore,

s radošću sam primio vijest da Vas je Sveti Otac imenovao nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije, na čemu Vam od srca čestitam uime Hrvatskog sabora i osobno.

Imenovanje je potvrda Vašeg predanog i istinskog djelovanja na brojnim zahtjevnim zadaćama unutar Crkve. Uvjeren sam da ćete i u novoj službi nastaviti s požrtvovnim i ustrajnim promicanjem crkvenog nauka i pastoralnog služenja, na radost i dobrobit vjernika Vrhbosanske nadbiskupije, ali raditi i na osnaživanju položaja Hrvata u BiH.

A A A