Vijesti
23. 1. 2020.

Pružili smo ruku Đuri Đakoviću, Brodsko-posavskoj županiji i cijeloj Slavoniji!

Andrej Plenković sastao se u Slavonskom Brodu s predstavnicima Đuro Đaković Grupe & obišao proizvodnu tvorničku halu Specijalnih vozila. Također, sudjelovao je na potpisivanju ugovora o potpori od 150 mil. kuna u svrhu revitalizacije poslovanja te kompanije, nastavka proizvodnje i očuvanja radnih mjesta.

Nakon sastanka, predsjednik Vlade i HDZ-a izrazio je zadovoljstvo zbog Vladine odluke o državnom jamstvu Đuri Đaković Grupi d.d. u iznosu od 300 milijuna kuna te potpisivanja ugovora s Hrvatskom poštanskom bankom o prvih 150 milijuna kuna koji služe za revitalizaciju poslovanja, a podloga su restrukturiranju i dugoročnoj održivosti te tvrtke:

- Đuro Đaković jedna je od ekonomskih uporišnih točaka Brodsko-posavske županije, ali i cijele Slavonije. Jer dio ljudi koji ovdje radi, a ima ih oko 860, dolazi i iz Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije. Pružili smo ruku ovoj kompaniji s velikom tradicijom.

Nastavak proizvodnje & očuvanje radnih mjesta

Plenković je naglasio da Vlada želi da se nastavi kvalitetna proizvodnja vagona po narudžbama iz država zapadne Europe, kao i posebni, vojni program - u kojem će idućih godina MORH biti jedan od važnih naručitelja.

Upitan u svezi s danim državnim jamstvima i problemima s bivšom Upravom, odgovorio je da Vlada ima povjerenja u novu upravu i njenog predsjednika Hrvoja Kekeza, kao i u sve radnike, među kojima su mnogi hrvatski branitelji, te predstavnike sindikata - s kojima su na sastanku u Vladi 23. prosinca prošle godine i dogovoreni svi dosadašnji koraci:

- Odlučili smo dati potporu radi nastavka proizvodnje i očuvanja radnih mjesta. Ispunili smo svoje obećanje, a sada očekujemo da se pristupi restrukturiranju i pronalaženju pravoga strateškog partnera u cilju dugoročno održivog poslovanja na tržišnim osnovama.

A A A