Vijesti
28. 1. 2020.

Plenković razriješio Kujundžića: Vlada ima puno zadaća - Resor zdravstva zahtijeva potpuni fokus ministra!

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković potvrdio je u izjavi za medije da je danas razriješio ministra Milana Kujundžića. „Ministarstvo zdravstva je bitno, i kao zemlja i kao predsjedajuća članica Europske unije imamo odgovornost pripremiti se za obranu od šireće epidemije koronavirusa - što zahtijeva puni fokus ministra“.

U ovom trenutku, ministar je prije svega bio fokusiran na pojašnjavanje pojedinih tema nemaju nikakve veze ni s resorom zdravstva, ni s poslom koji on radi. Zato sam ga odlučio razriješiti - poručio je Plenković.

Najavio je da će se Kujundžić vratiti u Hrvatski sabor i imati prigodu objasniti sve detalje koji se odnose na njegovu imovinu:

- Nakon provedenih konzultacija, sutra ću predložiti novog ministra zdravstva. Zamolio bih za malo strpljenja.

Bitno je da Vlada funkcionira i radi svoj posao

Upitan je li mu bivši ministar Kujundžić predočio dokumentaciju o svom slučaju, Plenković je kazao da nije:

- Papire je predočio javnosti. Pojavile su se okolnosti za koje nisam niti znao, niti mogao znati, niti je to bio predmet mog interesa, niti sam o toj temi ikad prije s Kujundžićem razgovarao. Sve to on sam mora pojasniti, nema nikakve potrebe da rad Vlade na bilo koji način bude opterećen temama koje nas defokusiraju s bitnog. A bitno je da Vlada normalno radi svoj posao, da funkcionira, radi toga i jesmo ovdje. Vlada pred sobom imamo puno zadaća.

Dodao je da ga zabrinjava fenomen, osobito izražen u mandatu ove Vlade, da se aktivnostima medija toliko jako krene tresti ministre, tako da je fokus rada Vlade više u nekom obrambenom stavu, umjesto da je proaktivan, jer Vlada rješava probleme hrvatskog društva, uključujući zdravstvo:

- Taj fenomen živim već tri i pol godine. Bilo je svega i prije, ali baš ovoliko toga nije bilo.

A A A