Vijesti
26. 2. 2020.

HDZ je ostvario sve suverenističke ciljeve koje je postavio dr. Tuđman - Nastavljamo voditi odgovornu politiku na dobrobit Lijepe Naše!

(VIDEO) 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Sesvetama, zagrebačkoj gradskoj četvrti s više od 70.000 stanovnika. „Čvrsto smo oslonjeni na Tuđmanovu baštinu i naše temeljne vrijednosti: ispravili smo nepravde spram hrvatskih branitelja, vratili pobjedničku Hrvatsku vojsku u herojski Vukovar, osnažili policiju i međunarodni položaj RH - koji nikada nije bio bolji!“ - poručio je Andrej Plenković.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH, predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Zagreba dr. sc. Andrije Mikulića i predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Marija Kapulice u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete:

PLENKOVIĆ: HDZ je predvođen dr. Tuđmanom ostvario sve suverenističke ciljeve!

HDZ je u 30 godina pokazao da je najsnažnija i najutjecajnija hrvatska politička stranka, stranka koja je ostvarila, uz podršku hrvatskog naroda te hrabrost i žrtvu naših branitelja, sve suverenističke ciljeve koje je postavio dr. Franjo Tuđman! To je posebno važno danas, kada na političkoj sceni imamo neke male stranke koje imaju samo jednu ambiciju, a to je ući u politički prostor HDZ-a. Otkrivaju koncept suverenizma sa zakašnjenjem od 30 godina i nastoje se pozicionirati kao veći zaštitnici nacionalnih interesa od HDZ-a.

Sve ono što je bitno kada je riječ o samoodređenju i suverenitetu Hrvatske, međutim, ostvarila je upravo naša stranka - i to u vremenu kada je to trebalo! Čvrsto smo oslonjeni na Tuđmanovu baštinu i naše temeljne vrijednosti: ispravili smo nepravde spram hrvatskih branitelja, vratili pobjedničku Hrvatsku vojsku u herojski Vukovar, osnažili policiju i međunarodni položaj RH - koji nikada nije bio bolji!

Briga o Hrvatima u BiH

Pritom vodimo računa - kao nijedna Vlada poslije 2000. - o našim sunarodnjacima u BiH. Zauzimamo se za njihovu stvarnu ravnopravnost. I štiteći državnu granicu od ilegalnih migracija mislimo na njih - nikada nećemo podići bodljikavu žicu između Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata u BiH!

Uspješna gospodarska politika

Istodobno, okrenuti budućnosti i spremni za suvremene izazove, vodimo ozbiljnu i odgovornu politiku na dobrobit Lijepe Naše. Što potvrđuju i naši neprijeporni ekonomski uspjesi, postignuti usprkos neredu i dugovima koje je SDP ostavio za sobom! Omogućili smo Hrvatskoj zdravi gospodarski rast temeljen na razduživanju, rapidnom smanjenju javnog duga, povećanju zaposlenosti, smanjenju nezaposlenosti, većim plaćama i mirovinama…

Iznimnu odgovornost iskazujemo i spram korona virusa. Ne smijemo dizati paniku, nema potrebe prazniti dućane. Aktivirali smo Nacionalni stožer Civilne zaštite. Hrvatski zdravstveni sustav i sve službe spremne su odgovoriti na taj izazov!

MIKULIĆ: Najvažnije je da se na unutarstranačkim izborima ne izgovori riječ viška

Politika će se u našem gradu uvelike krojiti na temelju rezultata na lokalnim izborima u Sesvetama i Dubravi - u dva zagrebačka kvarta koja zajedno imaju oko 170.000 glasača. I siguran sam da će HDZ opet biti čimbenik bez kojeg je nemoguće formirati gradsku vlast! No prije toga pred nama su parlamentarni izbori. Stoga ponavljam na svakoj obljetnici - najvažnije je da se u unutarstranačkoj kampanji ne izgovori riječ viška. Jer, nakon nje ćemo svi ionako morati sjesti za stol radi ispunjenja zajedničkog cilja - još jedne pobjede i još jedne većine u Hrvatskom saboru!

KAPULICA: Ponosni na svoju povijest, a okrenuti budućnosti!

Sesvete i Dubrava kolijevke su HDZ-a, odavde je dr. Franjo Tuđman 1990. ušao u ondašnji Sabor Socijalističke Republike Hrvatske i krenuo u stvaranje hrvatske države! Budimo ponosni na svoju povijest, na sva svoja postignuća u ova tri desetljeća, ali i gledajmo na budućnost - kakvu ju je upravo Tuđman vidio. A vidio je Hrvatsku kakva i jest danas - kao utjecajnu, konstruktivnu i respektiranu članicu EU-a i NATO-a & kao zemlju pozitivnih ekonomskih pokazatelja! Kako je i sami Tuđman često naglašavao: Sve što je dobro za Hrvatsku - dobro je za HDZ!

A A A