Vijesti
27. 2. 2020.

Stat ćemo pred hrvatske ljude i prezentirati im svoja postignuća. I dobiti povjerenje za još jedan mandat HDZ-a!

(PHOTO) 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji & otvorenje Doma HDZ-a u Karlovcu. „Slijedom odluka sa sjednice Vlade, koja je održana u prosincu 2018. u Karlovcu, ulažemo 2.6 milijarde kuna u obranu od poplava, prometnu povezanost i poduzetništvo ove županije. Koristeći EU fondove razvijamo sve krajeve Lijepe Naše“ - poručio je Andrej Plenković.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH s proslave 30. rođendana naše stranke u Karlovačkoj županiji, koja je održana u jučer otvorenom Domu HDZ-a:

PLENKOVIĆ: Imamo kvalitetne ljude, program, jasne prioritete i rješenja za probleme!

Naša je stranka u tri desetljeća ispunila sve nacionalne strateške ciljeve, od stvaranja suvremene Hrvatske preko obrane i oslobođenja Domovine do mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja, a dr. Franjo Tuđman zacrtao je i naš euroatlantski put.

Odgovorna politika visokih dosega

I danas, da biste bili uspješni, morate imati kvalitetne ljude, program, jasne prioritete i rješenja za probleme. A to sve HDZ ima!

Naša Vlada vodi odgovornu politiku, s visokim dosezima u svakom segmentu: makroekonomski pokazatelji, korištenje EU fondova, međunarodni položaj i utjecaj, ispravljanje nepravdi prema hrvatskim braniteljima, osnaživanje HV-a i policije, izgradnja škola i vrtića, veće plaće i mirovine, rast zaposlenosti, a pad nezaposlenosti, infrastrukturni objekti, teritorijalno povezivanje Hrvatske Pelješkim mostom… Čvrsto štitimo granicu, a da nismo podigli žilet žicu prema Hrvatima u BiH!

Sposobnost upravljanja na svim razinama

Kao najodgovornija i najjača stranka HDZ vodi Hrvatsku na dobrobit cijelog naroda, a iz postignutih se rezultata vidi sposobnost upravljanja državom na svim razinama. Slijedom odluka sa sjednice Vlade, koja je održana u prosincu 2018. u Karlovcu, ulažemo 2.6 milijarde kuna u obranu od poplava, prometnu povezanost i poduzetništvo ove županije. Koristeći EU fondove razvijamo sve krajeve Lijepe Naše!

Donijeli smo ugovore i projekte vrijedne 2,58 milijardi kuna! Snažna je to poruka razvoju Karlovca i Karlovačke županije!

Izbori u HDZ-u - demokratski iskorak

I na unutarstranačkim izborima napravili smo veliki iskorak: članovi nijedne druge stranke ne biraju na ovako demokratičan način, izravno, cijelo vodstvo!

Plenković: Očekujem da na izborima u HDZ-u zadržimo razinu političke kulture i kolegijalnosti kako bismo iz njih izašli još snažniji i složniji!

Poslije 4 godine ove Vlade, stat ćemo pred hrvatske ljude i reći: „Ovo smo obećali, a ovo su naši rezultati“. Predstavit ćemo im i svoj program za iduće 4 godine. Uvjeren sam da ćemo dobiti povjerenje za još jedan mandat HDZ-a!

MEDVED, JELIĆ, MURGANIĆ & JELKOVAC

Donosimo ključne poruke i ostalih govornika s proslave 30. obljetnice osnutka naše stranke u Karlovačkoj županiji: ministar hrvatskih branitelja i član Središnjeg odbora HDZ-a brigadni general Tomo Medved, karlovački župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Damir Jelić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Nada Murganić & predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Grada Karlovca Marija Jelkovac.

MEDVED: Ostajemo Domovini vjerni!

U ovoj su Vladi, prvi put u povijesti, dvojica generala pobjedničkog HV-a - obojica ratni zapovjednici gardijskih brigada. U ovom smo mandatu realizirali sve što smo i obećali hrvatskim braniteljima, jer na njima se temelji suvremena Hrvatska. Ostajemo Domovini vjerni - s optimizmom i hrabrošću kročimo dalje!

JELIĆ: Zajedno u nove pobjede HDZ-a!

Zajedništvo! U ovom domu smo svoji na svome. Iz ovog doma, nakon unutarstranačkih izbora, zajedno idemo u nove pobjede HDZ-a na dobrobit naše županije i cijele Hrvatske!

MURGANIĆ: Ponosni na obranu Domovine & uspjehe naše Vlade!

Na obalama karlovačkih rijeka branila se Lijepa Naša. Ponosni smo na to! Danas, naša, HDZ-ova Vlada korištenjem sredstava iz EU fondova, stvaranjem radnih mjesta i povećanjem plaća mijenja Hrvatsku nabolje. Ponosni smo i na ta postignuća!

JELKOVAC: Neka duh zajedništva bude poruka iz ovog Doma HDZ-a!

Trajno smo zahvalni dr. Franji Tuđmanu na odlučnom vodstvu, viziji i državničkoj mudrosti, utemeljiteljima HDZ-a na odvažnosti u prijelomnim trenucima rušenja totalitarnog komunizma & hrvatskim braniteljima, zahvaljujući čijoj hrabrosti i žrtvi danas živimo u slobodi. Neka duh zajedništva koji nas je uvijek krasio bude poruka iz ovog Doma HDZ-a!

DOM HDZ-a U KARLOVCU

10-ak godina od ideje, 5 od početka prikupljanja novca i nepune 2 od postavljanja kamena temeljca, danas će u Gradu na Četiri Rijeke, u povodu 30. obljetnice osnutka naše stranke u Karlovačkoj županiji, predsjednik Andrej Plenković otvoriti Dom HDZ-a (Ulica Ivana Šimunića 2). U novoj zgradi, podignutoj na mjestu nekadašnje ruševine, sada su na 260 kvadrata uredi, prostorije za mladež, konferencijska dvorana… Dom je financiran donacijama članica i članova HDZ-a, vlastitim sredstvima, bez kreditnog zaduženja. Trokatnica je energetski učinkovita i multimedijalna, a neće je koristiti samo HDZ, nego i zainteresirane udruge i građanske inicijative.

- Izgradnja ovog doma, prvog Doma HDZ-a u cijeloj Hrvatskoj, golemi je iskorak za našu stranku u Karlovačkoj županiji. Vjerujem da će to mnogima biti dodatni motiv da se zainteresiraju za naše politike i potom pridruže HDZ-u - kazao je predsjednik Plenković.

A A A