Vijesti
28. 2. 2020.

Vratit ćemo Tuđmanovo Hrvatsko zagorje plavoj boji!

7. KLUB ZASTUPNIKA IZVAN ZAGREBA. Nakon Virovitice, Velike Gorice, Bakra, Visokog (Varaždinska županija), Bjelovara & Slavonskog Broda, naš je zastupnički klub - pojačan s nizom ministara, državnih tajnika i europarlamentaraca - u Mariji Bistrici održao još jednu sjednicu izvan glavnog grada, sukladno HDZ-ovim politikama decentralizacije i ravnomjernog regionalnog razvoja RH.

Osim o nastavku saborskog zasjedanja i glasovanju, na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a razgovaralo se i o pravodobnoj reakciji naše Vlade na koronavirus i njezinom odgovornom angažmanu u svrhu zaštite zdravlja naših građana, ali, naravno, i o unutarstranačkim izborima. 

- Kada smo složni, nepobjedivi smo! Nakon 15. ožujka pružit ćemo si ruku, prezentirati svoja objektivna postignuća hrvatskim ljudima i, zajedno, obraniti mandat HDZ-a na parlamentarnima izborima! Zajedništvo je snaga HDZ-a! - poručio je predsjednik Andrej Plenković.

Izaberite najbolje kandidate s najboljim programima!

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković pozvao je naše članice i članove da se u što većem broju odazovu na unutarstranačke izbore:

- Izaberite najbolje kandidate s najboljim programima! Iz ovog demokratskog procesa trebamo izići još snažniji i složniji - kako bismo još jednom pobijedili na parlamentarnim izborima! 

Stat ćemo pred hrvatske ljude i prezentirati im svoja postignuća. I dobiti povjerenje za još jedan mandat HDZ-a!

Razvojni projekti naše stranke i naše Vlade

Domaćin Žarko Tušek, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije & saborski zastupnik, istaknuo je da mijenjamo Hrvatsko zagorje nabolje zahvaljujući razvojnim projektima naše stranke i naše Vlade:

- Gradimo i napredujemo lijepim koracima! Prometna infrastruktura, poduzetnički centri, željeznice, novi vrtići, obnova kulturnih spomenika… A i kroz poreznu reformu „podebljali“ smo s milijunima kuna proračune lokalnih jedinica i županije. Na temelju ovih neprijepornih postignuća i predanog angažmana na terenu, među ljudima, vratit ćemo Tuđmanovu rodnu županiju plavoj boji! To je naša zajednička zadaća!

U Hrvatskom zagorju imamo 2 mlrd. kuna investicija - najviše dosad! Realizira se svaki projekt koji smo obećali!

Hrvatsko zagorje - veliko gradilište!

Uoči sjednice Kluba zastupnika, predsjednik HDZ-a i Vlade RH održao je - također u Mariji Bistrici - sastanak s krapinsko-zagorskim Županijskim odborom HDZ-a:

- Naša je Vlada stalno u Hrvatskom zagorju. Tako mora i biti! Za svetog Nikolu, 6. prosinca, upravo smo u Krapini održali svoju sjednicu, na kojoj su podržani brojni projekti i donijete odluke ZA strateški razvoj Krapinsko-zagorske županije. Među ostalim, nedavno smo otvorili novu dionicu ceste od Zaboka prema Zlatar Bistrici. U ovom smo mandatu samo u izgradnju novih cesta u KZŽ-u, ne računajući održavanje prometne infrastrukture, investirali oko 400 milijuna kuna.

3,7 mlrd. kn vrijedni projekti za Hrvatsko zagorje - Važna poruka partnerstva i ravnomjernog razvoja Lijepe Naše!

Samo u izgradnju novih cesta u Krapinsko-zagorskoj županiji u 3 godine uloženo gotovo 400 milijuna kuna!

Nema projekta koji smo obećali Hrvatskom zagorju, a da ga nismo pokrenuli ili već realizirali. I ova je županija postala veliko gradilište. Nema Vlade koja je ovoliko učinila za ravnomjerni razvoj Hrvatske! - zaključio je Plenković.

A A A