Vijesti
29. 2. 2020.

Kako smo Hrvatskoj vratili investicijski kreditni rejting, tako smo i pobjedničku Hrvatsku vojsku vratili u herojski Vukovar!

30. rođendan HDZ-a Makarske i Makarskog primorja. Andrej Plenković: Sve svoje uspjehe, ne samo ekonomske, ostvarili smo u teškim uvjetima i borbi s kosturima iz ormara i nerezonskim jamstvima koje nam je ostavila SDP-ova vlada. Svi koji nas promatraju s međunarodne razine ističu da nema nijednog područja u kojem nismo napredovali!

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH sa svečanog obilježavanja 30. obljetnice osnutka HDZ-a, koje se održati u Hotelu Dalmacija u Makarskoj:

PLENKOVIĆ: Nakon unutarstranačkih izbora izvući pouku & ujedinjeni opet dobiti većinsko povjerenje građana!

Neupitna su ekonomska postignuća naše Vlade, od povećanja zaposlenosti, plaća i mirovina, preko nižih kamata i poreznog rasterećenja do smanjenja udjela javnog duga & proračunskog viška i kontinuiranog rasta hrvatskog gospodarstva od oko 3%. Dva puta više od prosjeka rasta u EU-u! I to na zdravim osnovama, bez zaduživanja budućih naraštaja.

Borba s kosturima iz SDP-ova ormara

Bilježimo i tri turističke godine jedna bolja od druge, ostvarili smo rekordnih, povijesnih 12 milijardi eura prihoda od turizma! Nijedna druga europska destinacija nema samo četiri milijuna stanovnika, a čak 20 milijuna turista.

Sve smo to uspjeli u manje od 4 godine u teškim uvjetima i borbi s kosturima iz ormara i nerezonskim jamstvima koje nam je ostavila SDP-ova vlada. Svi koji nas promatraju s međunarodne razine ističu da nema nijednog područja u kojem nismo napredovali! Vanjskopolitički položaj Hrvatske nikada nije bio čvršći, a utjecaj veći!

Nepokolebljivo štitimo dignitet Domovinskog rata!

Kako smo Lijepoj Našoj vratili investicijski kreditni rejting, tako smo i pobjedničku Hrvatsku vojsku vratili u Vukovar, Pulu, Varaždin, Sinj, Ploče - vratili smo je svom narodu! Nepokolebljivo štitimo dignitet Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, čvrsto oslonjeni na temelje koje je postavio dr. Franjo Tuđman. Nema obećanja koje smo dali našim braniteljima, a da ga nismo ispunili!

Pritom se, kao ozbiljna stranka, prilagođavamo suvremenim okolnostima. Moramo biti odvažni, vješti i odlučni & ponuditi odgovore za 4. desetljeće samostalnosti i nove izazove poput 4. industrijske revolucije i prilagodbe klimatskim promjenama. A HDZ ima i kvalitetne ljude, i programe, i viziju, i rješenja!

Natječimo se idejama kako HDZ učiniti još snažnijim!

Unutarstranačke izbore moramo voditi tako da od njih imamo koristi, a ne štetu. Natječimo se idejama kako stranku učiniti još snažnijom. Stoga ćemo se, nakon što 15. ožujka svi izvučemo neke pouke, opet okupiti oko zajedničkog cilja - nove pobjede na parlamentarnim izborima kako bismo nastavali Hrvatsku mijenjati nabolje!

SANADER, BOBAN & BRKAN

Donosimo ključne poruke i ostalih govornika s proslave 30. obljetnice osnutka HDZ-a Makarske i Makarskog primorja: politički tajnik i predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske organizacije HDZ-a Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban & makarski gradonačelnik Jure Brkan.

SANADER: SDŽ - neosvojiva utvrda naše stranke!

Neki koji su otišli iz HDZ-a danas nas prozivaju kada imamo najdemokratskije izbore. Jedan član jedan glas. Tko to još ima za šest čelnih dužnosti? Svejedno, tvrde da nismo demokratski, da nismo „pravi“ HDZ- ovci, ni dovoljno Hrvati, ni tuđmanovci. E, to nećemo dopustiti! Svakodnevno trebamo svjedočiti i jasno govoriti što je istina. I to je odgovornost svakog našeg člana.

Splitsko-dalmatinska županija je bila utvrda HDZ-a - tako će i ostati. Tu utvrdu nikada nitko nije i neće moći osvojiti! Čuvajmo HDZ na dobrobit hrvatske države!

BOBAN: Ministri na usluzi lokalnoj samoupravi!

Nikada se nijedna Vlada nije ovoliko brinula za Dalmaciju i ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske! Evo zornog primjera: u 4 godine SDP-ova mandata u moj Solin je došao samo jedan ministar, a i to je pod okriljem noći ušao u gradske prostorije. A danas? Dovoljan je jedan telefonski poziv i svaki je ministar na raspolaganju lokalnoj samoupravi!

BRKAN: Po novi mandat na čelu i Hrvatske i Makarske!

Licemjerstvu oporbe nema granica. O „nepotizmu“ i „uhljebništvu“ nam dijele lekcije oni koji nemaju člana obitelji i rodbine a da ga nisu zaposlili u Makarskoj! HDZ se ovdje brine za svoje građane i radi u njihovu korist - što će se vidjeti po našem pobjedničkom rezultatu i na idućim lokalnim izborima. HDZ je snaga koju se ne može tek tako poljuljati. Isto je i na nacionalnoj razini. Naša, HDZ-ova Vlada postigla je iznimne rezultate u ove 4 godine. I nema razloga da i iduće 4 godine ne budemo na čelu Hrvatske!

A A A