Vijesti
2. 3. 2020.

150 milijuna kuna jamstava za dovršetak nove bolnice u Puli - Još jedna poruka potpore razvoju Istre!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a sudjelovao je u novoj zgradi Opće bolnice u Puli na potpisivanju ugovora o jamstvu za podmirenje dugoročnih obveza najveće istarske zdravstvene ustanove. „Ovim omogućujemo, sukladno odluci Vlade iz rujna 2019. godine, dovršetak izgradnje i opremanja bolnice & poboljšanje zdravstvenih usluga za više od 210.000 pacijenata koji gravitiraju Puli i Istri!“.

Andrej Plenković zahvalio je v.d. istarskom županu Fabriziu Radinu, pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću, sadašnjem i bivšem ministru zdravstva te svim zaposlenima što su omogućili da se projekt dobro razvija, podsjetivši da mu je Vlada potporu dala na sjednici koju je potkraj prošle godine održala u Puli.

Infrastrukturni, prometni i gospodarski razvoj Istre

- Pacijenti koji gravitiraju Puli i Istri, a njih je više od 200 tisuća, imat će kvalitetniju zdravstvenu uslugu, što je izrazito važno i za turističku sezonu kada se broj pacijenta značajno povećava - rekao je predsjednik Plenković i naglasio da je ovo je još jedna poruka Vlade RH da želi ravnomjerni regionalni razvoj cijele Lijepe Naše.

Izrazio je zadovoljstvo najavom ministra Olega Butković o dovršetku dodatnih 11 kilometara Istarskog ipsilona od Pazina prema Učkoj, o izradi projektne dokumentacije za drugi tunel kroz Učku te ulaganjima ACI-ja u novu marinu u Rovinju.

- I to su dokazi da Vlada snažno podržava infrastrukturni, prometni i gospodarski razvoj u Istri.

Ulaganje u bolnice diljem Lijepe Naše

Upitan o tome hoće li Vlada pomoći i kninskoj bolnici da namiri dugove, odgovorio je da država pomaže svakoj bolnici te istaknuo da je važno da Vlada kontinuirano ulaže u zdravstvo.

- Investicije u Puli, Rijeci, Splitu, Osijeku, u vukovarsku bolnicu koja proglašena memorijalnom. Činimo iskorake, država pomaže, a pomoći će, naravno, i bolnici u Kninu.

Vukovar postaje mjesto posebnog domovinskog pijeteta, a županijska bolnica u Gradu Heroju - Nacionalna memorijalna bolnica!

Obnova proizvodnje i očuvanje radnih mjesta u 3. maju & početak gradnje Nove bolnice u Rijeci!

KORONAVIRUS - VLADA ODGOVORNO UPRAVLJA PROCESOM

Predsjednik Vlade i HDZ-a je tijekom jednodnevnog boravka u Istarskoj županiji - zajedno s ministrima Olegom Butkovićem, Vilijem Berošem i Garijem Cappellijem - posjetio i Umag, gdje se sastao s predstavnicima Hrvatske udruge turizma.

Plenković u Umagu s hotelijerima: Vlada vodi računa o interesima turizma

A A A