Vijesti
23. 3. 2020.

Preminuo „Hrvatski tigar“ Branko Cikatić, vrhunski sportaš, legendarni majstor borilačkih vještina & veliki domoljub

Pamtit ćemo ga kao višestrukog europskog i svjetskog prvaka, koji je svojim uspjesima promicao Hrvatsku diljem svijeta i neumorno širio istinu o Domovinskom ratu. Ostat će zabilježen kao zaslužni sportaš i domoljub, u čemu mu odajemo dužno priznanje - poručio je Andrej Plenković u pismu sućuti pokojnikovoj obitelji.

U 66. godini, nakon duge i teške bolesti, u Splitu je preminuo velikan hrvatskog sporta, legendarni majstor borilačkih vještina i veliki domoljub Branko Cikatić - „Hrvatski tigar“.

Na prvim je višestranačkim izborima 1990. svojom javnom potporom pomogao pobjedi Hrvatske demokratske zajednice, predvođene predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. U prijelomnim trenucima borbe za samostalnost i međunarodno priznanje suvremene Hrvatske, Branko se bez razmišljanja - premda već svjetski proslavljeni borac - odazvao pozivu Domovine i kao dragovoljac uključio u Sportsku satniju ondašnjeg Zbora narodne garde.

Izražavamo iskrenu sućut Brankovoj obitelji i veliku zahvalnost na svemu što je učinio za Domovinu.

SUĆUT PREDSJEDNIKA PLENKOVIĆA

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković uputio je izraze sućuti pokojnikovoj obitelji Branka:

"S iznimnim sam žaljenjem primio vijest o odlasku vrhunskoga hrvatskog sportaša Branka Cikatića.

Pamtit ćemo ga kao višestrukog europskog i svjetskog prvaka, koji je svojim uspjesima promicao Hrvatsku diljem svijeta.

Kao hrvatski poklisar u Saveznoj Republici Njemačkoj 1991. godine, u vrijeme borbe za samostalnost Hrvatske, neumorno je promicao istinu o Domovinskom ratu. 

Ostat će zabilježen kao zaslužni sportaš i domoljub u čemu mu odajemo dužno priznanje.

U ime hrvatske Vlade i u svoje osobno, primite, molim Vas, izraze iskrene sućuti“.

13 PUTA SVJETSKI PRVAK

Branko Cikatić rođen je 3. listopada 1954. u Splitu. U amaterskom kick-boxingu okrunio se titulom svjetskog prvaka 1981. godine, a onoga europskog čak 5 puta. Kao profesionalac, bio je svjetski prvak 1987., 1988., 1989. i 1992., a europski 1986. godine, dok je 20. travnja 1993. u Japanu trijumfirao na prvom K-1 Grand Prix turniru. Ukupno je 13 puta bio svjetski prvak u raznim disciplinama.

„Hrvatski tigar“, u vrijeme najtežih dana velikosrpske agresije i okupacije Lijepe Naše, prenosio je istinu o Hrvatskoj i Domovinskom ratu diljem svijeta, naglašavajući ulogu hrvatskih sportaša kao svojevrsnih veleposlanika u promicanju pravde i istine o našoj zemlji. Tako je 1991. izjavio:

"U Japanu, Tajlandu i Koreji nisu čuli za Hrvatsku, ali zato većina zna za Ivaniševića, Kukoča i mene. Upravo zbog toga, posebna čast je i motivacija boriti se pod hrvatskom zastavom".

A A A