Vijesti
2. 4. 2020.

Premijer i resorni ministri u petak Saboru predstavljaju novi paket mjera za pomoć gospodarstvu

Vlada nam je na raspravu i izjašnjavanje poslala set od 12 zakonskih prijedloga. Podijelili smo ih u 4 skupine: financije, turizam i ugostiteljstvo, unutarnji poslovi i poljoprivreda. O njima bismo glasovali u utorak popodne - izvijestio je Gordan Jandroković novinare.

Cjeloviti će paket u petak ujutro Saboru predstaviti predsjednik Vlade Andrej Plenković, a resorne zakone nadležni ministri Zdravko Marić, Gari Cappelli, Davor Božinović i Marija Vučković. Predlažem da istog dana raspravimo zakonske prijedloge iz financija i turizma, a u ponedjeljak one iz unutarnjih poslova i poljoprivrede - objavio je predsjednik Hrvatskog sabora.

Od 15. travnja opet na Markovu trgu?

U utorak ujutro provela bi se rasprava o amandmanima, a tijekom popodneva bi se glasovalo. S tim da bi se u utorak radilo u Westinu - najavio je Jandroković:

Već u petak rasprava o novom setu Vladinih ekonomskih mjera, a u ponedjeljak ili najkasnije utorak - glasovanje o njima

- Tražili smo najpovoljniju ponudu za dvoranu u koju se na adekvatnoj udaljenosti mogu smjestiti svi zastupnici, a najnižu cijenu dobili smo upravo u tom hotelu. No prema najnovijoj informaciji sjednicu bismo mogli 15. travnja nastaviti u zgradi na Markovu trgu jer se popravlja napuklina u stropu u sabornici. Nadamo se da će do tog datuma sve biti spremno.

Naravno, i ondje bismo radili po kriznom režimu - dodao je - primarno je zaštititi zdravlje zastupnika, službenika i novinara.

Sabor pod posebnim režimom radi zaštite od koronavirusa

Među najuspješnijima u Europi

Komentirajući borbu protiv koronavirusa, istaknuo je da su Vlada, Nacionalni stožer civilne zaštite i zdravstveni sustav do sada vrlo dobro radili svoj posao:

- Ako pogledamo broj zaraženih i umrlih, vidi se da je Hrvatska jedna od najuspješnijih država u Europi, pa i svijetu. Možemo biti vrlo zadovoljni. I sigurnosno je stanje dobro. Sada ulazimo u novu, također jako zahtjevnu bitku - bitku za očuvanje radnih mjesta.

Razumijemo brigu za slobode, ali je ključno zaštititi zdravlje i živote naših građana!

Tolerantnost, razumijevanje & solidarnost

Na kraju, napomenuo je da ga žaloste sukobi između privatnog i javnog sektora.

- Treba sagledavati cjelinu, a Vlada je ta koja mora voditi računa o svima. I mislim da to uspješno radi. Pozivam sve na međusobnu tolerantnost, razumijevanje i solidarnost. Samo zajedničkim naporima možemo učiniti dobro za društvo. Samo zajedno možemo pobijediti - zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

A A A