Vijesti
10. 4. 2020.

Potpora Bosni i Hercegovini & Hrvatima kao konstitutivnom narodu trajna je politika HDZ-a & naše Vlade

Andrej Plenković za Večernji TV: Ako Europa može pomoći Hrvatskoj, može i Hrvatska pomoći Hrvatima u BiH. i to je solidarnost. Mislim da to velik broj naših sugrađana razumije.

I u intervjuu za Večernji TV predsjednik Vlade RH i HDZ-a govorio je o našim sunarodnjacima u BiH. Prenosimo pitanje kolege Žarka Ivkovića i odgovor Andreja Plenkovića:

Solidarnost s Bosnom i Hercegovinom & pomoć našim sunarodnjacima u borbi protiv koronavirusa

Vlada je odlučila izdvojiti 43 milijuna kuna za pomoć bolnicama i Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Očekujete li zbog toga negativne reakcije u dijelu hrvatske javnosti?

Mislim da to velik broj naših građana razumije. Potpora Bosni i Hercegovini, osobito hrvatskom narodu kao konstitutivnom narodu, trajna je politika ove Vlade. I u kontekstu suočavanja s izazovima epidemije koronavirusa, odlučili smo usmjeriti upravo ta sredstva da pomognemo prije svega zdravstvenim institucijama. Mislim da na tu odluku svi zajedno možemo biti ponosni jer smo izašli ususret potrebama koje su više nego kritične, posebice u krajevima u kojima imamo dosta slučajeva zaraze. I to je solidarnost. Ako Europa može pomoći Hrvatskoj, može i Hrvatska pomoći Hrvatima u BiH.

A A A