Vijesti
11. 4. 2020.

Preminuo Mladen Lacković, urednik Dnevnika HTV-a u jeku velikosrpske agresije

Pokojnog Lackovića posebno ćemo pamtiti kao zamjenika urednika Informativnoga programa HTV-a koji je tijekom Domovinskog rata svojim komentarima u središnjem Dnevniku promicao pravo hrvatskog naroda na vlastitu državu te povijesnu istinu o obrambenom i pravednom ratu ZA slobodu.

Nakon teške bolesti, u petak je u Zagrebu, u 78. godini života preminuo diplomirani pravnik Mladen Lacković, višestruko nagrađivani radijski i televizijski novinar i urednik. Posebno ga pamtimo kao zamjenika urednika Informativnoga programa HTV-a koji je u jeku velikosrpske agresije uređivao središnji Dnevnik te sve ostale dnevne informativne emisije i niz posebnih projekata HTV-a tijekom Domovinskoga rata.

Pravo hrvatskog naroda na slobodu

Njegovi komentari u Dnevniku HTV-a, kojima je od prvog dana isticao pravo hrvatskog naroda na vlastitu državu te promicao povijesnu istinu o obrambenom i pravednom ratu ZA slobodu, bili su tih dana ponosa i slave praćeni diljem Lijepe Naše, od Prevlake pa do Dunava, u svakome hrvatskom domu.

Nakon odlaska s HTV-a, Lacković je obnašao visoke dužnosti u Ministarstvu unutarnjih poslova, Uredu za nacionalnu sigurnost RH i Glavnom tajništvu Hrvatske demokratske zajednice.

Gospon Mladen

I kao umirovljenik, unatoč narušenom zdravlju, nalazio je i snage i volje redovito sudjelovati  u aktivnostima HDZ-a kroz Temeljni ogranak Stara Peščenica. Gospon Mladen - tako su mu se, s poštovanjem i zahvalnošću za sve što je učinio, obraćali naši članovi.

Molimo obitelj, rodbinu, prijatelje i stranačke kolege pokojnog Mladena Lackovića da prime naše izraze iskrene sućuti.

A A A