Vijesti
12. 4. 2020.

Hrvatska nabavila 60 tona medicinske opreme iz Kine - Stigla i vrijedna donacija koju su dogovorili premijeri Li Keqiang & Andrej Plenković!

Vlada RH se u nabavi opreme iz NR Kine usmjerila isključivo na izravnu suradnju s dvjema uglednim farmaceutskim tvrtkama u državnom vlasništvu - MEHECO i Sinopharm - kako bi se izbjegli raznorazni posrednici i dvojbeni proizvođači. Iz Šangaja je danas dopremljena i donacija hrvatske zajednice u Kini za Crveni križ. Velika svima hvala!

U Zagreb je izravnom letom iz Šangaja stiglo 60 tona zaštitne opreme (maske, odijela, naočale, rukavice), potrebne hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u borbi protiv #COVID19, a dopremljena je i veća količina beskontaktnih toplomjera koji će se koristiti za trijažu i dijagnostiku pacijenata.

Dosad najveća pošiljka opreme iz Kine

Ovo je dosad najveća pošiljka opreme iz Narodne Republike Kine nakon izbijanja epidemije, a idućih tjedana bit će ih još! Vrijedi napomenuti da se naša Vlada u nabavi opreme usmjerila isključivo na izravnu suradnju s dvjema uglednim farmaceutskim tvrtkama u državnom vlasništvu - MEHECO i Sinopharm - kako bi se izbjegli raznorazni posrednici i dvojbeni proizvođači. No to nije sve!

Današnjim je letom pristigla i vrijedna donacija - oprema koju je Kina darovala Republici Hrvatskoj slijedom nedavnoga telefonskog dogovora predsjednika Andreja Plenkovića s  kineskim premijerom Lijem Keqiangom. Još jedan je to primjer kvalitetne i konkretne suradnje naših dviju prijateljskih država. No ni to nije sve!

Vili Beroš, Zvonimir Frka-Petešić & Erwen Xu

Iz Šangaja je dopremljena i donacija hrvatske zajednice u Kini za Hrvatski Crveni križ. Velika svima hvala! Pošiljku su dočekali ministar zdravstva Vili Beroš i predstojnik Ureda PVRH Zvonimir Frka-Petešić, zajedno s kineskom veleposlanicom u RH Erwen Xu, a opremu su preuzeli djelatnici Nacionalnog stožera civilne zaštite - koji će je dalje i distribuirati po cijeloj RH.

Današnjom pošiljkom i onim budućima na tom svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske osigurava se kontinuirana opskrba našeg zdravstvenog sustava i svih drugih službi tijekom epidemije.

A A A