Vijesti
22. 4. 2020.

Rast HDZ-ova rejtinga? Potvrda da naša Vlada odgovorno upravlja krizom i vodi državu

(VIDEO) Tomo Medved za Večernji TV: Zahvaljujući pravodobnoj reakciji i primjerenim zaštitnim mjerama, Hrvatska ima jednu od najnižih stopa obolijevanja i smrtnosti od COVID-19 u Europi. Vlada je s dva paketa mjera za očuvanje radnih mjesta adekvatno odgovorila i na ekonomske probleme. Građani su, prema svim istraživanjima javnog mnijenja, očito prepoznali da se uspješno nosimo sa svim izazovima.

Intervju možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke ministra hrvatskih branitelja i zamjenika predsjednika HDZ-a:

O POTPORI VLADI & REJTINGU HDZ-a

Predsjednik Andrej Plenković prezentirao je Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a sve mjere koje je naša Vlada poduzela u borbi protiv koronavirusa i njegovih negativnih ekonomskih posljedica, ali i nacrt plana reaktivacije hrvatskog gospodarstva. I dobio je jednoglasnu potporu za sve što je i učinjeno i što se planira učiniti.

Mjere za reaktivaciju gospodarstva već ovog tjedna na Vladi! No odluke donosimo promišljeno - jer je svaki život dragocjen!

Zahvaljujući pravodobnoj reakciji Vlade i primjerenim zaštitnim mjerama, Hrvatska je jedna od europskih država s najmanjom stopom obolijevanja i smrtnosti od COVID-19. Vlada je s dva paketa mjera za očuvanje radnih mjesta uspješno odgovorila i na gospodarske izazove. Očito su i hrvatski građani, prema svim istraživanjima javnog mnijenja, prepoznali da naša, HDZ-ova Vlada odgovorno upravlja ovom krizom i vodi državu. Uspješno smo se nosili sa svim izazovima, a tako će biti i ubuduće.

I prema HRT-ovu istraživanju HDZ ponovno na prvom mjestu!

O UŠTEDAMA MINISTARSTAVA

Ministarstva su u 1. krugu rezova uštedjela više od 2 milijarde kuna, koje su iz državnog proračuna preraspodijeljene za potporu realnom sektoru. Mirovine nisu u pitanju, pa tako ni one hrvatskih branitelja. Neće se dirati. Samo Ministarstvo hrvatskih branitelja dosad je uštedjelo 77 milijuna kuna, prvenstveno na aktivnostima koje se sada ne mogu provesti. Najveći iznos odnosi se na program Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar uslijed nemogućnosti posjeta učenika.

O VAŽNIM OBLJETNICAMA

Kao što smo i najavili prošlog tjedna, izaslanstvo Vlade RH, predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem, poklonit će se 22. travnja žrtvama logora Jasenovac - u ovim izmijenjenim okolnostima i poštujući epidemiološke preporuke.

Slijede Okučani i 25. obljetnica Bljeska, naše veličanstvene vojno-redarstvene operacije, koju ćemo također dostojno obilježiti i u skladu sa zdravstveno-sigurnosnom situacijom. Osmislili smo cijeli niz sadržaja za tu važnu obljetnicu. Među ostalim, u specijalnoj, dvosatnoj emisiji na HRT-u gostovat će više ratnih zapovjednika, sudionika operacije Bljesak, a prenosit će se i sveta misa za sve hrvatske branitelje iz Crkve Svete Mati Slobode, koju će prevoditi vojni ordinarij.

Isto tako slijedi nam 2. svibnja i obljetnica stradanja 12 hrvatskih policajaca u Borovu Selu, koju organizira MUP. Što se tiče komemoracije na Bleiburgu, tražimo primjereno rješenje da se održi u Hrvatskoj budući da je uslijed epidemije otkazana u Austriji. U kontaktu sam s Počasnim bleiburškim vodom i, kako stvari zasad stoje, na Mirogoju ćemo položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na žrtve Bleiburga i Križnog puta.

A A A