Vijesti
23. 4. 2020.

Milanović je obezvrijedio žrtve velikosrpske agresije & uvrijedio obitelji poginulih hrvatskih branitelja!

Tomo Medved najoštrije je osudio izjavu Zorana Milanovića da spomen-ploču za 11 poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika HOS-a, „treba maknuti i negdje baciti“. Time se omalovažava žrtva hrvatskih branitelja, kao i njihov doprinos stvaranju slobodne i suverene Hrvatske - poručio je ministar hrvatskih branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a. 

Hrvatski narod, koji nam je dao povjerenje, očekuje da pridonosimo smanjivanju podjela u društvu, vodimo politiku utemeljenu na pijetetu prema žrtvama te njegujemo kulturu sjećanja. Ističem da neutemeljena stigmatizacija hrvatskih branitelja ne može biti službeni stav Republike Hrvatske - naglašava Tomo Medved u svom priopćenju za javnost.

Obezvrijedio žrtve velikosrpske agresije

Odavanje počasti žrtvama totalitarnog režima u Jasenovcu - nastavio je Medved - nikako nije trebao biti povod kako bi se istodobno obezvrijedile žrtve velikosrpske agresije:

- Nošeni ljubavlju prema Domovini, hrvatski branitelji (pripadnici MUP-a, ZNG-a, HV-a, HOS-a, dragovoljačkih postrojbi) branili su hrvatsku slobodu od velikosrpskog agresora i pobijedili u Domovinskom ratu. Bez njih danas ne bi bilo ni Republike Hrvatske ni njezinih institucija. Stoga je neprihvatljivo hrvatske branitelje povezivati s totalitarnim režimom. Posebno je to neprihvatljivo prema poginulim braniteljima, čija tijela i danas pronalazimo u skrivenim grobovima.

Neprihvatljivo je to i prema njihovim obiteljima, od kojih mnoge ni danas ne znaju sudbinu svojih najmilijih - dodao je ministar hrvatskih branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a.

700 pripadnika HOS-a dalo živote za Hrvatsku

Napomenuo je da je više od 700 pripadnika HOS-a živote dalo za Hrvatsku, a Milanovićeve su riječi uvreda njima i članovima njihovih obitelji.

- Kao hrvatski branitelj i ministar hrvatskih branitelja, uvijek ću braniti dostojanstvo poginulih u Domovinskom ratu, koji su za Hrvatsku dali sve - zaključio je general Tomo Medved.

A A A