Vijesti
23. 4. 2020.

Utemeljitelji HDZ-a: Ne damo na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku!

Članovi nacionalnog Predsjedništva i predsjednici županijskih organizacija Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" najoštrije su osudili - nakon sjednice koju su održali putem videoveze - Milanovićevu izjavu da spomen-ploču za 11 poginulih pripadnika HOS-a „treba maknuti i negdje baciti“. Donosimo i reakcije Branka Bačića, Ivana Anušića & Damira Krstičevića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zgroženi Milanovićem

Vodstvo utemeljitelja HDZ-a zgroženo je izjavom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koju je dao upravo na 30. obljetnicu održavanja prvih višestranačkih izbora.

Svojom izjavom da treba baciti spomen ploču s imenima poginulih hrvatskih branitelja on obezvrjeđuje njihovu žrtvu i žrtvu svih pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga, kao i njihov doprinos u stvaranju slobodne i suverene Hrvatske.

Izvan svih civilizacijskih normi

Ljevica, koja inače deklarativno nastupa s pozicije da je „svaka žrtva - žrtva“, očito nema taj pristup kada su u pitanju oni koji su svoje živote dali za Hrvatsku. To je uistinu sramotno i izvan svih civilizacijskih normi te otkriva pravu prirodu njihove politike.

Kao što je rekao predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade Andrej Plenković na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti:

"Ne damo na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku!"

VRIJEĐANJE ŽRTVE MILANOVIĆU IDE NA DUŠU!

Milanovićevu izjavu osudio je još niz HDZ-ovih dužnosnika. Izdvajamo reakcije dvojice potpredsjednika naše stranke - Ivana Anušića i Branka Bačića - te člana Predsjedništva HDZ-a Damira Krstičevića.

Milanović je obezvrijedio žrtve velikosrpske agresije & uvrijedio obitelji poginulih hrvatskih branitelja!

KRSTIČEVIĆ: Svi naši branitelji borili su se za suverenu i demokratsku državu!

Milanovićeva je izjava - neprihvatljiva. Svi hrvatski branitelji, među njima i pripadnici HOS-a, borili su se za suverenu i demokratsku državu. Na njihovoj se žrtvi i Domovinskom ratu temelji suvremena Hrvatska. Uvijek ćemo štititi njihovo dostojanstvo - to je ono najmanje što su naši branitelji zaslužili. Jer, bez njih danas ne bismo živjeli u slobodi i miru.

BAČIĆ: Naivna očekivanja o Milanoviću kao predsjedniku svih građana!

Kredit koji je Milanović dobio u prvim danima obnašanja predsjedničke dužnosti brzo se potrošio. Micanje bista hrvatskih velikana iz Predsjedničkih dvora, kao i izjava o „bacanju ploče“ s imenima poginulih pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu - kojom je grubo omalovažio žrtvu hrvatskih branitelja! - pokazali su koliko su bila naivna očekivanja o njemu kao predsjedniku svih građana. Predsjednik neovisne i suverene države, koja je izrasla upravo na žrtvi hrvatskih branitelja, takvu si izjavu ne može i ne smije priuštiti!

Jandroković VS. Milanović: Na spomen-ploči su upisana imena ljudi koji su poginuli braneći Hrvatsku!

ANUŠIĆ: Očito je ostao isti kao dok je bio premijer!

Milanović je uvrijedio žrtve velikosrpske agresije i htio poniziti Domovinski rat. Smišljeno je vratio loptu u ideološke rasprave - očito je isti kao dok je bio premijer. Nada da se promijenio i postao mudriji brzo je iščezla. Nijedan ozbiljan političar ne bi nikad takvo što izrekao, ali to njemu ide na dušu.

A A A