Vijesti
24. 4. 2020.

Temu parlamentarnih izbora nameće oporba iz vlastitih politikantskih interesa!

Gordan Jandroković: O datumu izbora uopće nismo razgovarali, zaokupljeni smo borbom za zdravlje, za ljudske živote i gospodarski opravak. Mogu tek reći kako bi se trebali održati u ustavnom roku, do polovine prosinca, kada i ako to dopuste epidemiološki uvjeti.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a istaknuo je da temu parlamentarnih izbora nameće oporba - nastojeći prikazati HDZ kao nekog tko bi sada tobože pokušao "loviti u mutnom":

- Odbacujem te nametnute „teorije“. Izbori će se održati u ustavnom roku, do polovine prosinca, no u ovom smo trenutku zaokupljeni borbom za zdravlje i ljudske živote te gospodarski opravak. Uostalom, sve dok je situacija takva kakva jest ne može se ići u izbore kako se ne bi ugrozilo zdravlje naših građana.

Uobičajen oporbena podvaljivanja

Nama izbori nisu tabu tema, ali ne pristajemo da nam se podmeću teze koje oporba plasira iz vlastitih politikantskih interesa - nastavio je Jandroković:

- Izbori se ne bi održali u ustavnom roku jedino u slučaju nekakve velike zdravstvene krize, ali u to sumnjam. Vjerujem da svi žele da imamo demokratske izbore i da se održe u roku, no nitko to ne može sada sto posto zajamčiti s obzirom na nepredvidivost virusa. Dosad je 47 zemalja uslijed koronakrize odgodilo različite vrste izbora.

Na pitanje hoće li ipak biti izbori prije jeseni, tijekom ljeta - kako spekuliraju neki mediji - Gordan Jandroković je odgovorio da o datumima u HDZ-u uopće nisu razgovarali jer su, ponovio je, fokusirani na preče teme.

Lako tako!

Komentirajući pak svakodnevne oporbene zahtjeve o novim i sve novijim ekonomskim mjerama, poručio je da je lagano predlagati iz opozicije:

- Razbacuju se mjerama za koje ne bi snosili odgovornost i za koje niti ne sagledavaju, niti žele sagledavati, kakve bi imale ukupne posljedice. Vlada je u krizi izazvanoj koronavirusom napravila jako puno, čvrsto je stala uz hrvatske radnike i poduzetnike, pomogla blokiranim i ovršenim, zajamčila mirovine. Što naši građani i prepoznaju.

87.6% građana podržava zaštitne zdravstvene mjere, a 82.9% one gospodarske!

Još uvijek potreban veliki oprez

Pozdravio je mjere reaktivacije gospodarstva koje je donijela Vlada, ali i naglasio da su i dalje potrebni veliki oprez i postupnost u „otvaranju“:

Ključ uspjeha - povjerenje & nastavak odgovornog ponašanja. Mjere za reaktivaciju gospodarstva odvijat će se u tri faze

- Još uvijek je primarna zadaća zaštititi ljudske živote, u čemu je Hrvatska bila vrlo uspješna. Ne smijemo i nećemo pristajati na pritiske onih koji sutra neće odgovarati ako se ugrozi zdravlje naših građana.

A A A